Εκδήλωση στην Καβάλα με επίκεντρο τις εξελίξεις γύρω από τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος, μέλος της πολιτικής αγωγής του αντιφασιστικού κινήματος στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Εκδήλωση με θέμα «Νομιμοποιώντας τους Ναζί μέσω των εκλογικών διαδικασιών-Εξελίξεις γύρω από την δίκη της Χρυσής Αυγής» διοργανώνει στην Καβάλα το Αυτόνομο Στέκι Καβάλας την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 στις 18:30 στο Πάρκο Φαλήρου (στη σκακιέρα) με ομιλητή τον Θανάση Καμπαγιάννη, δικηγόρο, μέλος της πολιτικής αγωγής του αντιφασιστικού κινήματος στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα μεταφερθεί στο Αυτόνομο Στέκι (Φιλίππου 46).

Το κείμενο-κάλεσμα της εκδήλωσης

Οι ίδιοι οι φασίστες, είτε της Χ.Α. είτε των ΠΑΤΡΙΕ είτε άλλων φασιστικών μορφωμάτων, αποποιούνται τις ιδεολογικές τους βάσεις και μέσα από την εκλογική διαδικασία επιθυμούν την νομιμοποίηση και την εδραίωση τους. Πατώντας επί των δημοκρατικών διαδικασιών, επικαλούνται τη νομική κατοχύρωσή τους μέσω των ψηφοδελτίων, ενώ την ίδια στιγμή υμνούν τη χούντα Μεταξά και επταετίας. Μόνο οι αφελείς και οι πολιτικά ανάπηροι θα δικαιολογούσαν το ξέπλυμα των φασιστών μέσα από την εκλογική διαδικασία και θα τους δεχόταν, κοιτώντας το δέντρο και όχι το δάσος του φασισμού.

Άλλωστε η λογική της καλής και νόμιμης Χ.Α. είναι αυτή που κινείται στα πλαίσια του δήθεν συνταγματικού τόξου, επιζητώντας την αναγνώρισή της ως πολιτική δύναμη μέσα στο υπάρχον πολιτικό σύστημα. Ας μην ξεχνάμε λοιπόν σε αυτούς που αναφέρονται στη στροφή του ναζιστικού μορφώματος σε μια σοβαρή και νόμιμη Χ.Α., πως και οι δολοφονίες του Φύσσα και του Λουκμάν, όπως και οι δεκάδες ρατσιστικές επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν όταν η Χ.Α. σουλατσάριζε στα δελτία ειδήσεων ως μια σοβαρή τρίτη πολιτική δύναμη στη χώρα.

Εμείς από τη μεριά μας, ως ο κόσμος που εναντιώθηκε σε κάθε μορφή της ακροδεξιάς τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο, δηλώνουμε για άλλη μια φορά παρόντες/παρούσες στην αντιφασιστική μας συνείδηση και με αυτήν την εκδήλωση επιδιώκουμε να ενημερώσουμε την κοινωνία της Καβάλας για το τι σημαίνει η παρουσία-νομιμοποίηση ενός ναζί στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Η Καβάλα από το 2010 και μετά έχει δεχτεί πολλές ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις, για να αφήσουμε ανενόχλητο ένα ασπόνδυλο να έρπεται στους χώρους αποφάσεων αυτής της πόλης. Παλεύουμε για την εξάλειψη της φασιστικής απειλής από τα σχολεία μας, τους χώρους εργασίας μας, τους δημόσιους χώρους μας. Η σιωπή και η συστηματική αδιαφορία αποτελεί συνενοχή στη νομιμοποίηση και στο ξέπλυμα του φασισμού. Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.

Σηκώνουμε τα κοινωνικά αναχώματα, στέλνουμε τους φασίστες πίσω στις τρύπες τους.