Καβάλα: Προετοιμάζεται το Ασημακοπούλου για τη φιλοξενία εκατοντάδων επιπλέον προσφύγων και μεταναστών;

Υπάρχουν «σημάδια» τα οποία δείχνουν ότι θα αυξηθεί ο πληθυσμός της δομής το αμέσως επόμενο διάστημα, χωρίς, ωστόσο, να έχει υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση

Το τελευταίο διάστημα και δη τον τελευταίο μήνα, αυξάνονται οι «ψίθυροι» περί αύξησης των φιλοξενουμένων στο camp προσφύγων στην Καβάλα στο πρώην στρατόπεδο Ασημακοπούλου.

Αυτές οι φήμες ενισχύονται, όμως και από μια σειρά πραγματικών γεγονότων, με ισχυρότερο αυτό των εργασιών για την αναμόρφωση των κτιρίων τα οποία βρίσκονται στο δυτικό κομμάτι της δομής, στο πρώην Τεχνικό, εργασίες οι οποίες είναι εντατικές το τελευταίο διάστημα.




Συν τοις άλλοις, διπλασιάστηκε ο αριθμός των εργαζομένων οι οποίοι εργάζονται στη δομή με προγράμματα του ΟΑΕΔ και του δήμου, ενώ την τελευταία εβδομάδα επανήλθαν όσοι είχαν προσληφθεί με 8μηνες συμβάσεις εργασίας.

Όλα τα παραπάνω ενισχύουν τις διάχυτες πληροφορίες οι οποίες κάνουν λόγο έως και για υπερδιπλασιασμό των φιλοξενούμενων στη δομή -περίπου 400-500 διαμένουν αυτή τη στιγμή- και μάλιστα εντός των επόμενων μηνών.

Πάντως μέχρι τώρα κανείς επίσημος φορές δεν έχει επιβεβαιώσει ή διαψεύσει τις φήμες για την αύξηση των φιλοξενουμένων στο camp, ούτε έχει δώσει κάποια εξήγηση για τις εργασίες στα κτίρια του Ασημακοπούλου.