«Σαφάρι» της Ρουμανικής τηλεόρασης στις ομορφιές του δήμου Παγγαίου [φωτογραφίες]

Δημοσιογράφοι του κρατικού καναλιού TVR κατέγραψαν τις ομορφιές του δήμου, με σκοπό να ετοιμάσουν ένα αφιέρωμα για τους καλοκαιρινούς «θησαυρούς» της περιοχής, ενώ επισκέφτηκαν και την πόλη της Καβάλας

Ο δήμος Παγγαίου έχει… διεθνή τουριστική εμβέλεια, «πιάνοντας» κανάλια πολλών ξένων ΜΜΕ. Εκπρόσωποι ενός εξ αυτών και συγκεκριμένα της κρατικής τηλεόρασης TVR της Ρουμανίας φιλοξενήθηκαν την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019 από τον δήμο Παγγαίου προκειμένου να καταγράψουν πλάνα από τις καλοκαιρινές και δη παραλιακές ομορφιές της περιοχής, με σκοπό την παραγωγή ενός αφιερώματος το οποίο θα προβληθεί στο Ρουμάνικο κοινό.

Ο δημοσιογράφος Titi Dinca με τη σύζυγό του Estela, η οποία ασχολείται και με την αρχαιολογία -εξ ου και το ειδικό ενδιαφέρον για τον Πύργο της Απολλωνίας τον οποίο επισκέφτηκε το συνεργείο- βρέθηκαν στην Τούζλα, στους Αμμολόφους, στη Νέα Πέραμο και στη Νέα Ηρακλίτσα, επιλέγοντας συνειδητά τον δήμο Παγγαίου και όχι άλλους, πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, καθώς, όπως ανέφεραν, οι Ρουμάνοι ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τον εναλλακτικό τουρισμό, ο οποίος έχει πολλά περιθώρια ανάπτυξης στον δήμο.

Απόρροια της επίσκεψης των Ρουμάνων δημοσιογράφων είναι και το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή διατηρεί μια καλή συνεργασία με τον ΕΟΤ Ρουμανίας, ενώ καθ΄όλο το «σαφάρι» των δημοσιογράφων τους συνόδευαν, παρέχοντας και τις απαραίτητες ιστορικές πληροφορίες για κάθε περιοχή του δήμου, η αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής Ελένη Μπενή και η υπεύθυνη του γραφείου Τύπου του δήμου Αναστασία Θεοδοσίου.

Οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και με την αντιδήμαρχο Όλγα Αμπατζιά, καθώς και με τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Περάμου Μάκη Ζουμπλιό, ενώ υποσχέθηκαν ότι θα επανέλθουν το επόμενο καλοκαίρι, εστιάζοντας αυτή τη φορά στον θρησκευτικό τουρισμό και στη γαστρονομία.

Οι Ρουμάνοι δημοσιογράφοι επισκέφτηκαν και την πόλη της Καβάλας, αποτυπώνοντας πλάνα από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία της πόλης, συνοδευόμενοι από προσωπικό της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ.