3.000 χιλιόμετρα με αφετηρία την Καβάλα και ένα κοινωνικό μήνυμα [φωτογραφίες]

Από την Καβάλα μέχρι τη Σμύρνη η παρέα των 10 αναβατών πορεύτηκε με «μαγκιά» το κράνος και τη διάδοση του μηνύματος ότι η χρήση του είναι εγγύηση ζωής-Οι εμπειρίες, οι διαπιστώσεις και το μήνυμα της μοτοπαρέας

Πέντε μέρες ασταμάτητης μοτοπορείας από τους 10 αναβάτες οι οποίοι ξεκίνησαν από την Καβάλα και μετέφεραν ένα κοινωνικό μήνυμα για τη χρήση του κράνους στις μηχανές στη γείτονα χώρα.

Σταύρος Μεταξάς, Δημήτρης Ιωαννίδης, Ανέστης Καραμανώλης, Αλέξης Γεωρμπαλίδης, Χρήστος Γιανκουδάκης, Φώτης Σουλιώτης, Χρήστος Βαϊνάλης, Βαφείδης Γιώργος, Κώστας Ντόνος και Αλέξης Γούλας ξεκίνησαν το ταξίδι τους στις 7 Ιουνίου 2019, με στάσεις στην Αλεξανδρούπολη, στο Τσανάκαλε, στην Τροία και στο Αϊβαλί για να καταλήξει μετά από 17 ώρες στη Σμύρνη.

Η 2η μέρα είχε πορεία στο Παμούκαλε αφού πέρασαν πρώτα από το Σαλιχλή και τα Κούλα. 3η μέρα το καραβάνι κατευθύνθηκε στο Καραμπουράν (προορισμός μηχανόβιων) και τον Τσεσμέ (απέναντι από τη Χίο).

Η 4η μέρα είχε εθιμοτυπική επίσκεψη στο Ελληνικό προξενείο όπου ενημέρωσαν την πρόξενο κ. Παπούλια για την καμπάνια για τη χρήση του κράνους. Στη συνέχεια κινήθηκαν στην Έφεσο και στο Κουσάντασι.

Η 5η μέρα είχε περιήγηση στη Σμύρνη, επίσκεψη στην μοναδική ορθόδοξη εκκλησία της Σμύρνης, στον πάτερ Αθανάσιο και συνάντηση με μια μεγάλη λέσχη μοτοσικλετιστών.

Η καμπάνια των Καβαλιωτών ολοκληρώθηκε στις εγκαταστάσεις τους όπου έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών και έγινε πρόσκληση στη λέσχη να επισκεφτούν την πόλη μας.

Στην επιστροφή μετά από μια στάση στην Πέργαμο όπου δυστυχώς δεν μπόρεσαν να δουν τα αρχαία που ήταν κλειστά και αντιμετωπίζοντας βροχή και καταιγίδα στη διαδρομή, η παρέα επέστρεψε μετά από 15 ώρες στον Δημοτικό Κήπο της Καβάλας απ’ όπου ξεκίνησε.

Περίπου 3.000 χλμ σε ένα απαιτητικό και καλά οργανωμένο ταξίδι η διαπίστωση των αναβατών είναι πως η χρήση του κράνους θέλει πολύ δουλειά και στις δύο πλευρές του Αιγαίου.

Χρειάζεται εκπαίδευση από πολύ νωρίς στα σχολεία, ενημέρωση για τους κινδύνους και τις στατιστικές, αστυνόμευση για να εφαρμόζεται ο συγκεκριμένος νόμος που δεν ισχύει τυχαία και τέλος φορολογικά κίνητρα για να μπορούν όλοι να αγοράζουν καλά και ασφαλή κράνη.

Το μήνυμα παραμένει και είναι πιο δυνατό από ποτέ: «Βάλτο καλά στο κεφάλι σου, το κράνος είναι μαγκιά».

Δείτε φωτογραφίες από το ταξίδι της μοτοπαρέας