Η Καβάλα τιμά τον Πολιούχο και την απελευθέρωση της

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των εορτασμών του Αποστόλου Παύλου και της 106ης επετείου από την απελευθέρωση της το 1913

Για τον εορτασμό της εορτής του Πολιούχου Αποστόλου Παύλου και της 106ης επετείου από την απελευθέρωση της Καβάλας, το έτος 1913, με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρου Μαρκόπουλου ορίζονται οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις:

Φωταγώγηση των οδών, πλατειών, του Φρουρίου της πόλης και όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών και Οργανισμών, κατά τις βραδινές ώρες από την 28η έως και την 29η Ιουνίου 2019.

Γενικός Σημαιοστολισμός όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, Οργανισμών, των οικιών και ιδιωτικών καταστημάτων, από τις οκτώ (8) το πρωί της 28ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 29ης  Ιουνίου  2019.

– (Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019)
10:00 Έπαρση Σημαίας, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο παλαιό Ηρώο της πόλης -έμπροσθεν παλαιού Υδραγωγείου (Καμάρες)

– (Παρασκευή  28  Ιουνίου  2019)
19:00 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου.
20:00 Απόδοση τιμών κατά την προσέλευση των επισήμων από την Φιλαρμονική του Δήμου Καβάλας.
20:30 Επίσημη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Πολιούχου Αγίου Αποστόλου Παύλου με τη συνοδεία Στρατιωτικού Αγήματος, της Φιλαρμονικής του Δήμου Καβάλας και τμημάτων Πολιτιστικών Συλλόγων δια των οδών: Ομονοίας, Κουντουριώτου και  Ύδρας με κατάληξη στο Μνημείο Άφιξης του Αγίου Αποστόλου Παύλου, στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου, όπου θα τελεστεί Αρτοκλασία και η Απόλυση.

– (Σάββατο 29  Ιουνίου  2019)
07:00  Όρθρος και Πανηγυρική, Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία  με Θείο Κήρυγμα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου.
08:00 Επίσημη Έπαρση Σημαίας στην Πλατεία Ελευθερίας, από την Φιλαρμονική του Δήμου Καβάλας.
10:15 Προσέλευση επισήμων και απόδοση τιμών από την Φιλαρμονική του Δήμου Καβάλας.
10:30 Επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η κα. Μαρίνα Φιλιππίδου, Δικηγόρος και Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας.
11:15 π.μ. Επιμνημόσυνη Δέηση και Κατάθεση Στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, από την Δήμαρχο Καβάλας, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας,  τον Στρατηγό Διοικητή της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, τον Αντιπρύτανη του ΔΙ.ΠΑ.Ε., τον Δ/ντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, τον Διοικητή της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Καβάλας, Προέδρους Παραρτημάτων Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών, Προέδρους Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Εκπροσώπους Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης.

Τήρηση Ενός Λεπτού Σιγής στη μνήμη των ενδόξως πεσόντων.
Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

– (Κυριακή 30  Ιουνίου  2019)
20:20 Επίσημη Υποστολή Σημαίας στην Πλατεία Ελευθερίας από την Φιλαρμονική του Δήμου Καβάλας.
21:00 Αγρυπνία στην Μνήμη του Αγίου Αποστόλου Παύλου και των λοιπών Αγίων Αποστόλων στην Παλαιοχριστιανική Βασιλική Α΄ στους Αρχαίους Φιλίππους.
Τελετάρχες ορίζονται ο Αλέξανδρος Αρμάγος, υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και τον Ιωάννη Τατσίδης, υπάλληλος του Δήμου Καβάλας.