Λιμενάρια Θάσου: Μια σπάνια και δύσκολη ανέλκυση «πλεούμενου» ολοκληρώθηκε με επιτυχία [φωτογραφίες]

Ειδικό συνεργείο κατάφερε μετά από πολύωρη προσπάθεια να ανελκύσει το φορτηγό το οποίο είχε πέσει στο λιμάνι, αφού πρώτα είχε κάνει... πλαγιοδέτηση στην προβλήτα

Μετά από πολύωρη προσπάθεια, ειδικό συνεργείο κατάφερε τελικά να ανελκύσει το φορτηγό ψυγείο το οποίο το πρωί της Τετάρτης 26 Ιουνίου 2019 κατηφόρισε «ακυβέρνητο» τον πεζόδρομο των Λιμεναρίων και τελικά έπεσε στο λιμάνι, χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί ή υλικές ζημιές (διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ).






Ιδιώτες με σκάφη έδεσαν ένα σκοινί στο ογκώδες όχημα και με την από ξηράς βοήθεια κατάφεραν να το φέρουν στην προβλήτα και να το δέσουν στον ντόκο με… πλαγιοδέτηση.

Το ευτύχημα είναι ότι το φορτηγό δεν βούλιαξε, ελέω της καρότσας-ψυγείου η οποία δεν πήρε νερά, με αποτέλεσμα να καθίσταται εφικτή, αλλά όχι εύκολη η ανέλκυσή του.

 

Μετά από αρκετές ώρες και… φαντασία -καθώς δεν ανελκύεται κάθε μέρα φορτηγό από τη θάλασσα– ειδικό συνεργείο με τη βοήθεια γερανού κατάφερε να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο, το οποίο ολοκληρώθηκε τις βραδυνές ώρες της Τετάρτης.

Τα αίτια του ατυχήματος διερευνώνται, αν και το πιθανότερο -σύμφωνα και με μαρτυρίες- είναι ότι «λύθηκε» το χειρόφρενο του οχήματος.