«Κλείνει» το κέντρο της Καβάλας για την ομιλία του πρωθυπουργού. Διαβάστε πώς θα κινηθείτε

Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν από το μεσημέρι - Πού μπορείτε να παρκάρετε και πού όχι

Το απόγευμα της Πέμπτης 27 Ιουνίου 2019 ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην πλατεία Ελευθερίας στην Καβάλα [διαβάστε σχετικά εδώ και εδώ].




Για τον λόγο αυτό, η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας αποφάσισε την εφαρμογή έκτακτων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο κέντρο της πόλης που θα ισχύσουν από το μεσημέρι της ίδιας μέρας μέχρι και τη λήξη της ομιλίας του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε αναλυτικά την απόφαση.

Αποφασίζουμε

ΑΡΘΡΟ 1ο
-Την απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης παντός οδικού οχήματος στην πόλη της Καβάλας, από την 14.00΄ ώρα της 27-06-2019 και μέχρι την λήξη της ομιλίας και την αποχώρηση του επισήμου προσώπου στα παρακάτω σημεία:
α) Εκατέρωθεν της οδού Ομονοίας, από την οδό Γαλλικής Δημοκρατίας μέχρι την οδό Ίωνος Δραγούμη.
β) Εκατέρωθεν της οδού Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, από τη συμβολή της με την οδό Γαλλικής Δημοκρατίας μέχρι τη συμβολή της με την Ελληνικής Δημοκρατίας.
γ) Στην οδό Γαλλικής Δημοκρατίας, από τη συμβολή της με την οδό Ολυμπιάδος μέχρι τη συμβολή της με την οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού.
δ) Εκατέρωθεν της οδού Δοϊράνης, από την συμβολή της με την οδό Ελ. Βενιζέλου μέχρι και την συμβολή της με την οδό Ομονοίας.
ε) Εκατέρωθεν της οδού Ίωνος Δραγούμη, από την συμβολή της με την οδό Ομονοίας μέχρι και την συμβολή της με την οδό Ελ. Βενιζέλου.

ΑΡΘΡΟ 2ο
-Την απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, πλην των διαπιστευμένων, μία (1) ώρα πριν από την έναρξη της εν λόγω ομιλίας και έως την αποχώρηση των παρευρισκομένων ατόμων μετά το πέρας αυτής, ανάλογα με τις υποδείξεις που θα δίδονται από τους αρμόδιους αστυνομικούς τροχονόμους:
α) Στην οδό Ομονοίας, από τη συμβολή της με την οδό Κουντουριώτου έως τη συμβολή της με την οδό Ίωνος Δραγούμη
β) Στην οδό Γαλλικής Δημοκρατίας, από τη συμβολή της με την οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού έως τη συμβολή της με την οδό Ομονοίας.
γ) Στην οδό Δοϊράνης, από τη συμβολή της με την οδό Ελ. Βενιζέλου, έως τη συμβολή της με την οδό Ομονοίας
δ) Στην οδό Ίωνος Δραγούμη, από τη συμβολή της με την οδό Ομονοίας έως τη συμβολή της με την οδό Ελ. Βενιζέλου

ΑΡΘΡΟ 3ο
-Τη μεταφορά όλων των θέσεων στάθμευσης που εξυπηρετούν Ε.Δ.Χ. οχήματα (ταξί) περιμετρικά της Πλατείας Ελευθερίας, της οδού Δοϊράνης και Ίωνος Δραγούμη, στο χώρο στάθμευσης Ε.Δ.Χ. οχημάτων (πιάτσα ταξί) της κεντρικής νησίδας επί της οδού Ίωνος Δραγούμη (πλακόστρωτο), παραπλεύρως της τράπεζας ALPHA BANK.

ΑΡΘΡΟ 4ο
-Οι παραβάτες της παρούσας, η ισχύς της οποίας αρχίζει από την ανάρτησή της στο διαδίκτυο και την υλοποίησή της με την προβλεπόμενη από τον Κ.Ο.Κ. σήμανση από το Δήμο Καβάλας σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Καβάλας, τιμωρούνται με κράτηση ή πρόστιμο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 420 του Π.Κ. και των κατά περίπτωση άρθρων του Ν.2696/1999 «Περί Κ.Ο.Κ.», όπως τροπ. με Ν.3542/2007.
-Οι ανωτέρω ρυθμίσεις δύνανται να τροποποιηθούν τοπικά και χρονικά, ανάλογα με την επικρατούσα κατάσταση, κατ’ εκτίμηση του κ. Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Καβάλας.