Υποστηρίζοντας και εκπαιδεύοντας τα άτομα με αναπηρία στην Καβάλα

Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας μιας νέας δομής που θα δώσει μια δημιουργική διέξοδο στα παιδιά άνω των 18 ετών και στις οικογένειες τους

Την έναρξη λειτουργίας της νέας δομής ΑμεΑ, σε κτίριο που ανήκει στο παράρτημα προστασίας παιδιού Καβάλας το οποίο έως και το καλοκαίρι του 2017 είχε παραχωρηθεί στο πρώην Ειδικό Σχολείο Καβάλας όταν και μετεγκαταστάθηκε σε άλλο χώρο, ανακοίνωσε το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας ΠΑΜΘ. Στη νέα δομή πραγματοποιήθηκαν εργασίες ανακαίνισης και συντήρησης ενώ συγχρόνως υπάρχουν οι υποδομές που απαιτούνται για να υποστηρίζουν την πρόσβαση και την εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρία.

Η νέα δομή ΑμεΑ λειτουργεί και με την υποστήριξη του Παραρτήματος Χρονίων Παθήσεων Καβάλας. Στην παρούσα περίοδο το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφορά άτομα με αναπηρία ηλικίας άνω των 18 ετών.

Λειτουργούν τα παρακάτω τμήματα:
1.Παιδαγωγικό,δημιουργικής απασχόλησης και μικροτεχνιών
2.Ψυχολογικής υποστήριξης
3.Γραφείο Κοινωνικής Λειτουργού
4.Πρόγραμμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.
Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα δημιουργηθούν και νέα τμήματα σύμφωνα και με τις ανάγκες και τον αριθμό των εκπαιδευόμενων.

Σωτήρης Σωτηριάδης: «Χαρούμενοι και υπερήφανοι…»

Ο πρόεδρος του ΚΚΠ ΠΑΜΘ, Σωτήρης Σωτηριάδης, δήλωσε τα εξής: «είμαστε χαρούμενοι και υπερήφανοι που πετύχαμε το συγκεκριμένο στόχο. Έναν από τους πολλούς που έχουμε πετύχει στα 4 χρόνια της διοίκησής μας μαζί με τους/τις εργαζόμενους/-ες.. Επιτέλους, για πρώτη φορά, δημιουργείται μια δομή διημέρευσης για παιδιά και ενήλικες με αναπηρία. Μια δημόσια δομή μέσα στην Καβάλα που ανήκει στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας. Μια δομή με υπηρεσίες εκπαίδευσης και υποστήριξης. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν μεγάλες ανάγκες στο κομμάτι αυτό. Ανάγκες και για τις οικογένειες των ανθρώπων με αναπηρία. Για αυτό από την πλευρά μας συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ώστε να αυξηθούν τέτοιες δομές και να ενισχυθούν οι ήδη υπάρχουσες τόσο στην Καβάλα όσο και στις υπόλοιπες περιοχές της Αν. Μακεδονίας και Θράκης. Απαραίτητη προϋπόθεση η πρόσληψη μόνιμου επιστημονικού προσωπικού. Η αρχή έγινε και είμαστε πιο αισιόδοξοι.»

Οι αιτήσεις για τα άτομα με αναπηρία που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο Πρόγραμμα, μπορούν  να απευθύνονται στις εγκαταστάσεις της νέας δομής (Τέρμα Ιοκάστης, περιοχή Αγ. Λουκάς) καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι ή να επικοινωνούν τηλεφωνικώς στο 2510 241 432.

Για περισσότερες πληροφορίες στο kkppamth.gr