Η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Καβάλας «μεταμορφώθηκε» σε ένα παραμύθι [φωτογραφίες]

Η ζωγράφος Κωνσταντίνα Σιδηροπούλου πήρε πινέλα και μπογιές, έβαλε φαντασία και δημιούργησε έναν φανταστικό κόσμο για τα παιδιά και τους συνοδούς τους-Πώς ξεκίνησε η ιδέα και η άμεση ανταπόκριση του προσωπικού της Κλινικής

Παιδιατρική Κλινική Νοσοκομείου Καβάλας και μια ομάδα φίλων κάνει την εμφάνισή της με πρωταγωνιστές τον δεινόσαυρο Λαυρέντη, ο οποίος μετά την έκρηξη του ηφαιστείου παίρνει τον πύραυλό του και φεύγει, αφήνοντας πίσω τον φίλο του Μαχαιρίτσα πανικόβλητο να φωνάζει εκλιπαρώντας για βοήθεια.

Εκεί είναι και η Ζορζέτ η καμηλοπάρδαλη με τη μέλισσα φίλη της τη Ζαχαρούλα σε έναν κόσμο όπου η ντομάτα, η πιπεριά, τα παγωτά και τα γλυκά έχουν φτερά και πετάνε, οι δεινόσαυροι παίζουν μουσική και μαγειρεύουν για τους φίλους τους…




Ένας φανταστικός κόσμος ή πραγματικός; Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση, καθώς οι ήρωες είναι φανταστικοί, αλλά «ζουν» στην αίθουσα αναμονής της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

Εμπνευστής και δημιουργός αυτού του κόσμου είναι η Κωνσταντίνα Σιδηροπούλου, ζωγράφος, απόφοιτη της Σχολής Καλών Τεχνών Edinburgh College of Art η οποία επέστρεψε πριν από 3 χρόνια στη γενέτειρά της την Καβάλα. Πώς όμως εμπνεύστηκε αυτήν την πρωτοβουλία;

Πριν μερικές εβδομάδες, επισκέφτηκε έναν συγγενή της στο Νοσοκομείο της πόλης και καθώς έψαχνε στους διαδρόμους, εντελώς τυχαία, βρέθηκε στην Παιδιατρική Κλινική. Ο χώρος της αναμονής ήταν ζωγραφισμένος σε κάποια σημεία με μερικά πολύ λιτά και απλά σχέδια, το μεγαλύτερο μέρος των τοίχων όμως ήταν άδειο.

Αμέσως σκέφτηκε ότι αυτή η εικόνα πρέπει να αλλάξει. Ετοίμασε, λοιπόν, μερικά προσχέδια σε κολάζ και έκλεισε ραντεβού με τους υπεύθυνους της Κλινικής, δηλώνοντας την πρόθεσή της να ζωγραφίσει τον χώρο εθελοντικά με την προϋπόθεση να αγοραστούν τα χρώματα από το Νοσοκομείου.

Η ανταπόκριση ήταν άμεση και μέσα σε μερικές μέρες ο διευθυντής της Κλινικής τής έδωσε την τελική έγκριση. Αμέσως έπιασε δουλειά και ξεκίνησε να ζωγραφίζει το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019, ολοκληρώνοντας το έργο της τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019.

Το αποτέλεσμα εντυπωσιακό: ο χώρος μεταμορφώθηκε, πήρε… χρώμα και φαντασία προς τέρψη των μικρών, αλλά και των μεγάλων επισκεπτών της Κλινικής. Άλλωστε, όταν οι Τέχνες είναι η πρώτη ύλη για την ευτυχία των παιδιών, το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από εικαστικό

Η καλλιτέχνης ευχαριστεί ιδιαίτερα τον διευθυντή, τους γιατρούς και το προσωπικό της Κλινικής που της επέτρεψαν να ζωγραφίσει τον χώρο, αλλά και για την «υπομονή που έκαναν καθ’ όλη τη διάρκεια της δουλειάς μου εκεί», όπως αναφέρει η ίδια.