Καβάλα: Η έλλειψη Γαλάζιας Σημαίας κοστίζει σε φήμη, η έλλειψη ναυαγοσώστη σε ζωές

«Αποτρεπτική» η εικόνα των άδειων ναυαγοσωστικών πύργων για πολλούς λουόμενους, οι οποίοι αποφεύγουν πλέον τις παραλίες του δήμου χωρίς ναυαγοσώστη-Έκκληση να λυθεί το θέμα πριν θρηνήσουμε θύματα

Το να μην πάρει Γαλάζια Σημαία μια παραλία «δεν είναι θέμα» ή τουλάχιστον δεν είναι τόσο μεγάλο θέμα όσο το να μην υπάρχει ναυαγοσώστης. Ο συσχετισμός, όμως, γίνεται ακόμα πιο προβληματικός, όταν η έλλειψη Γαλάζιας Σημαίας «παράγει» την έλλειψη ναυαγοσώστη.

Το 2018 ήταν μια χρονιά κατά την οποία οι πνιγμοί σε παραλίες του δήμου Καβάλας ξεπέρασαν κάθε αντίστοιχο θλιβερό νούμερο άλλων ετών, παρόλο που είχαν σχεδόν όλες ναυαγοσώστη. Φέτος όπου οι ναυαγοσωστικοί πύργοι είναι άδειοι σε πολλές παραλίες, τι πρόκειται να συμβεί;

Αυτός ο προβληματισμός είναι κοινός για πολλούς λουόμενους, οι οποίοι δεν πηγαίνουν, πλέον, σε παραλίες, όπως αυτή της Καλαμίτσας, μόνο και μόνο γιατί δεν αισθάνονται ασφάλεια, βλέποντας ότι δεν υπάρχει ναυαγοσώστης, ενώ ειδικά στην Καλαμίτσα δεν υπάρχουν ούτε οι σημαδούρες οι οποίες οριοθετούν την κολυμβητική περιοχή και απέτρεπαν τους «καμικάζι» των θαλασσών από το να «τρομοκρατούν» τους λουόμενους.

Όλο και περισσότεροι λάτρεις των Καβαλιώτικων παραλιών και κυρίως οικογένειες με παιδιά ζητάνε επιτακτικά να λυθεί το θέμα με τους ναυαγοσώστες πριν να είναι αργά και καταγραφεί ένα νέο ρεκόρ πνιγμών, διότι τότε κανένα γραφειοκρατικό κόλλημα δε θα αποτελεί δικαιολογία.