Το Δημοτικό Συμβούλιο «έκαψε» το φαγητό: Τίτλοι τέλους για το Park Food Festival!

Κατά (μεγάλη) πλειοψηφία ΟΧΙ στη διεξαγωγή του φεστιβάλ είπε το Σώμα μετά από μαραθώνια και σε υψηλούς τόνους συζήτηση - Απορρίφθηκε ακόμα και η πρόταση πολλαπλασιασμού του ενοικίου στον ιδιώτη

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο το βράδυ της Δευτέρας 1 Ιουλίου 2019 η εισήγηση της Διοίκησης για αλλαγή στους όρους της σύμβασης παραχώρησης του πάρκου Φαλήρου σε ιδιώτη για τη διοργάνωση του 2ου Park Food Festival από την Παρασκευή 12 έως και την Κυριακή 14 Ιουλίου 2019.

Συγκεκριμένα, η εισήγηση αφορούσε στην τροποποίηση του όρου που αφορούσε στο δικαίωμα ή μη του μισθωτή να υπεκμισθώσει τον χώρο. Η αλλαγή που προτάθηκε προέβλεπε να δοθεί η δυνατότητα στον ιδιώτη να προχωρήσει σε εκμίσθωση, προφανώς για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα περίπτερα των επιχειρήσεων εστίασης και να διαθέσουν τα προϊόντα τους στους επισκέπτες του φεστιβάλ.

Στους δημοτικούς συμβούλους μοιράστηκε επιστολή των επαγγελματιών της Καβάλας [Επιμελητήριο, Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών] οι οποίοι, όπως είναι εδώ και καιρό γνωστό αντιδρούν [διαβάστε σχετικό ρεπορτάζ εδώ].




Η συζήτηση για το Park Food Festival διήρκησε περί τη μία ώρα και διεξήχθη σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον λόγο επί του θέματος ζήτησαν και έλαβαν οι περισσότεροι από τους παριστάμενους συμβούλους, με τις διαφωνίες να εκφράζονται όχι μόνον από την αντιπολίτευση αλλά και από τη συμπολίτευση!

«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τους ανθρώπους της αγοράς», «έχουμε μπερδέψει τον εθελοντισμό με τον επαγγελματισμό», «δεν μπορεί να νοικιάζουμε όλο το πάρκο με 300 ευρώ και κάποιος να βγάζει χιλιάδες εις βάρος της τοπικής αγοράς», ήταν μερικές μόνο από τις «ατάκες» που ακούστηκαν.

Ο προεδρεύων Ηλίας Καλανταρίδης, για να συμβιβάσει τις απόψεις και για να δώσει μία λύση στο αδιέξοδο, κατέληξε σε δύο προτάσεις:

  • ΝΑΙ στην τροποποίηση των όρων της σύμβασης, αλλά με «ανεβασμένο» ενοίκιο 1.000 ευρώ ανά ημέρα [αντί για 300 ευρώ]
  • ΟΧΙ στην τροποποίηση των όρων της σύμβασης

Λίγο πριν τις 22:00 το βράδυ, ΝΑΙ στην τροποποίηση ψήφισαν μόνον τέσσερις (4) δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης, οι κ.κ. Φιλόσογλου, Δρακονάκη, Φραντζεσκάκη και Κουφατζής.

Όλοι οι υπόλοιποι παριστάμενοι ψήφισαν ΟΧΙ, βάζοντας ουσιαστικά και τους «τίτλους τέλους» στη διεξαγωγή του Park Food Festival!