Ξεκίνησε το καθάρισμα της ακτής Καλαμίτσας-Το… ξεκαθάρισμα θα γίνει στα δικαστήρια

Συνεργεία του δήμου Καβάλας ξεκίνησαν τον καλλωπισμό της ακτής-Αποφασισμένη να λύσει το θέμα της διαχείρισης της ακτής με την δικαστική οδό δήλωσε η δήμαρχος Καβάλας

Ξεκίνησε ο καλλωπισμός της ακτής Καλαμίτσας στην Καβάλα από συνεργεία του δήμου τόσο εντός όσο και εκτός των ορίων της ακτής, στην πλευρά της οδού Τενέδου.

Τα συνεργεία άρχισαν να καθαρίζουν τα χόρτα και τα σκουπίδια, «έστρωσαν» την άμμο και τοποθέτησαν το SEATRACK, την ειδική κατασκευή η οποία διευκολύνει την πρόσβαση των ΑμεΑ στη θάλασσα.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες, με τους περισσότερους λουόμενους να δηλώνουν την ικανοποίησή τους, καθώς έστω και αργά η δημοφιλής ακτή θα αποκτήσει μια αξιοπρεπή εικόνα.

«Ραντεβού» στα δικαστήρια

Ο επικεφαλής του συνδυασμού Λαϊκή Συσπείρωση Χρήστος Ποτόλιας έθεσε το θέμα της διαχείρισης της ακτής και της κατάστασης στην οποία βρίσκεται κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας το απόγευμα της Δευτέρας 1 Ιουλίου 2019.

Η απάντηση της δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα ήταν ξεκάθαρη: «Το θέμα θα λυθεί στα δικαστήρια, εφόσον δεν προχωράει πολιτικά», όπως ανέφερε, με δεδομένο ότι τόσο οι επαφές της διοίκησης όσο και του επερχόμενου δημάρχου Θόδωρου Μουριάδη με την ΕΤΑΔ έπεσαν στο κενό.

Θα ακολουθήσει ειδική συνεδρίαση του Σώματος με αποκλειστικό θέμα αυτό της ακτής Καλαμίτσας κατά την οποία θα αποφασιστεί πώς, πότε και με ποιον τρόπο θα διεκδικήσει ο δήμος την ακτή, αν και φαίνεται να προκρίνεται ο δικαστικός δρόμος.