Στα «κάγκελα» οι κάτοικοι των Φιλίππων Καβάλας για τις συνεχείς διακοπές νερού

Προχωρούν σε συμβολικό κλείσιμο του δρόμου, συντάσσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας και αν δε λυθεί το πρόβλημα, σκέφτονται πιο δυναμικές αντιδράσεις

Το Σάββατο 6 Ιουλίου 2019 οι κάτοικοι των Φιλίππων Καβάλας βγαίνουν στον δρόμο, κλείνοντάς τον συμβολικά (στο ύψος της γέφυρας) για μερικά λεπτά στις 10:00. Ο λόγος; Η αγανάκτησή τους από τις συνεχείς διακοπές νερού τους τελευταίους μήνες, ένα πρόβλημα το οποίο είναι ακόμα πιο έντονο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Αυτό αποφάσισαν κατά τη συνέλευση η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019 στο χωριό, παρουσία μεταξύ άλλων και του επερχόμενου δημάρχου Καβάλας Θόδωρου Μουριάδη, καθώς και της υποψήφιας βουλευτού με τη ΝΔ για την Καβάλα Μαρίας Χατζηκωνσταντίνου, αλλά όχι εκπροσώπων της ΔΕΥΑΚ οι οποίοι -όπως αναφέρουν οι κάτοικοι- αν και προσκλήθηκαν δεν παρέστησαν.

Οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να μη μείνουν με σταυρωμένα χέρια και πέρα από το συμβολικό κλείσιμο του δρόμου, θα συντάξουν ψήφισμα διαμαρτυρίας το οποίο θα κοινοποιηθεί σε ΜΜΕ και σε κάθε αρμόδιο, ενώ επεξεργάζονται και πιο δυναμικές κινητοποιήσεις.

Να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι συζήτησαν με τον κ. Μουριάδη για το πώς μπορεί να λυθεί το πρόβλημα, ωστόσο, όπως τονίστηκε, όλες οι προτάσεις θα συζητηθούν επί της ουσίας μόλις αναλάβει η νέα διοίκηση του δήμου, ενώ θα δοθεί «λόγος» και στους κατοίκους.