Διακοπές στην υδροδότηση και νιτρικά βγάζουν τους κατοίκους των Φιλίππων στους δρόμους [Φωτογραφίες]

Αποφασίστηκε ο αποκλεισμός της Εθνικής οδού Καβάλας – Δράμας στο ύψος της γέφυρας των Φιλίππων – Διαβάστε το ομόφωνο ψήφισμα που εκδόθηκε

Στον αποκλεισμό της Εθνικής οδού Καβάλας – Δράμας, στο ύψος της γέφυρας των Φιλίππων, θα προχωρήσουν το πρωί του Σαββάτου 6 Ιουλίου 2019 οι κάτοικοι της δημοτικής ενότητας των Φιλίππων ως ακόμα ένα μέτρο πίεσης προς την δημοτική αρχή της Καβάλας για την λύση του έντονου προβλήματα υδροδότησης που αντιμετωπίζουν. Αυτό αποφασίστηκε στην συνέλευση των κατοίκων που πραγματοποιήθηκε στην αρχή της εβδομάδας, μετά και την πληροφόρηση που υπήρξε ότι τα νιτρικά στο νερό του χωριού βρίσκονται πολύ κοντά  στο ανώτατο όριο που προβλέπει ο νόμος. Εκδόθηκε ψήφισμα με το οποίο τονίζεται ότι σε περίπτωση που δεν ληφθούν μέτρα θα ασκήσουν κάθε νόμιμο δικαίωμα τους.

Ακολουθεί το ψήφισμα των κατοίκων της κοινότητας Φιλίππων

«Το πρόβλημα συνεχώς επιδεινώνεται παρά τις διαβεβαιώσεις της δημάρχου και του προέδρου της ΔΕΥΑΚ»

«Οι κάτοικοι των Φιλίππων αντιμετωπίζουμε μόνιμο πρόβλημα υδροδότησης, με καθημερινές πολύωρες και μερικές φορές πολυήμερες  διακοπές, εδώ και μία δεκαετία που οξύνεται δραματικά τα τελευταία χρόνια κατά την εαρινή και θερινή περίοδο.

Επειδή η μέχρι τώρα αντιμετώπιση του προβλήματος από την ΔΕΥΑΚ  και την διοίκηση του δήμου Καβάλας περιορίζεται σε προσωρινές  παρεμβάσεις και διορθώσεις βλαβών παρά τις προσωπικές  διαβεβαιώσεις της δημάρχου και του προέδρου της ΔΕΥΑΚ στην  συνάντηση που είχαμε στο γραφείο της, αντιπροσωπεία των κατοίκων πριν δύο περίπου μήνες και την βούληση τους να βρουν λύση μιας και υπάρχουν τα χρήματα το πρόβλημα  παρά ταύτα συνεχίζεται επιδεινούμενο.

Μετά από ενημέρωση του νομίατρου Χρήστου Παπαδόπουλου κατοίκου του χωριού έγινε γνωστή η ύπαρξη νιτρικών στο νερό, κοντά  στο ανώτατο όριο που προβλέπει ο νόμος, καθώς και η επιβάρυνση  περαιτέρω  της ποιότητας του νερού από της συνεχείς διακοπές ,   παράγοντες  που κάνουν δραματική  την κατάσταση  και επιτακτική  την λήψη  αποφάσεων .

Με  δεδομένα τα παραπάνω καθώς και ότι το νερό αποτελεί ύψιστο δημόσιο αγαθό για κάθε οικογένεια και πολίτη του χωριού αποφασίστηκε ομόφωνα να προβούμε, σαν πρώτο μετρό, στο  αποκλεισμό της εθνικής οδού Καβάλας -Δράμας στο ύψος της γέφυρας Φιλίππων για το Σάββατο 6 Ιουλίου 2019 στις 10,00 το πρωί με την ελπίδα ότι θα ασκήσουμε πίεση  έτσι ώστε να σκύψουν πάνω στο πρόβλημα και να δώσουν μόνιμη λύση.

Σε περίπτωση που συνεχιστεί η αδιαφορία  επιφυλασσόμαστε να ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα μας».