Οι νέοι της Καβάλας παίρνουν πρωτοβουλίες για τη Βιωσιμότητα του δήμου [φωτογραφίες]

Μια επιτυχημένη ημερίδα-ανοιχτή συζήτηση από τον «Διάλογο των Νέων» με θέμα «Οι 17 στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ στην πράξη-Οικοδομούμε μία βιώσιμη Καβάλα» τα αποτελέσματα της οποίας θα ανακοινωθούν σύντομα

Άκρως πετυχημένη ήταν η ημερίδα που διοργάνωσε στο ξενοδοχείο Ιμαρέτ την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019 ο «Διάλογος των Νέων» με θεματική «Οι 17 στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ στην πράξη-Οικοδομούμε μία βιώσιμη Καβάλα».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν περίπου 100 άτομα, τα οποία συμμετείχαν ενεργά απευθύνοντας ερωτήσεις στους εκλεκτούς καλεσμένους της νεανικής ομάδας της Καβάλας. Η συζήτηση είχε τόσο ενδιαφέρον που κράτησε πάνω από 2 ώρες.

Οι διοργανωτές θα ήθελαν να ευχαριστήσουν το Center Tv που κάλυψε όλη την ημερίδα. Παράλληλα, τονίζεται πως θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα της επιστημονικής ημερίδας στο προσεχές διάστημα.

Οι νέοι της Καβάλας αποδεικνύουν ότι είναι έμπρακτα ευαισθητοποιημένοι σχετικά με την κλιματική κρίση και είναι έτοιμοι να πάρουν πρωτοβουλίες για ένα βιώσιμο μέλλον. Στόχος-κλειδί φάνηκε να είναι ο νούμερο 4, η ποιοτική εκπαίδευση, που όλοι οι συνομιλητές παραδέχτηκαν ότι είναι ο πιο σημαντικός. Μέσα από την παιδεία, την κουλτούρα και την εκπαίδευση, επέρχεται η βιωσιμότητα της κοινωνίας.

Ο «Διάλογος των Νέων» δε στάθηκε εκεί. Μαζί με τον Υπεύθυνο Επικοινωνίας του ΟΗΕ για Ελλάδα και Κύπρο Δημήτρη Φατούρο, συναντήθηκαν με αρκετούς φορείς της πόλης για να συζητήσουν ζητήματα βιωσιμότητας της Καβάλας ,αλλά και εξωστρέφειας του δήμου με τον ΟΗΕ.

Ενδεικτικά, ο κ. Φατούρος συναντήθηκε με το νέο δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη, με τον πρόεδρο των εκπαιδευτικών Απόστολο Μουμτσάκη, με τον πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜ-Θ Σωτήρη Σωτηριάδη, με τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ ΑΜ-Θ Σμαράγδο Κρεμύδα, με την επιστημονική ομάδα «Οψόμεθα εις Φιλίππους» και με τον πρόεδρο του εμπορικού Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκο Δέμπα, ενώ ξεναγήθηκε στο Μουσείο Καπνού, στο Ιμαρέτ και στο Αρχαιολογικό Μουσείο εντός του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων.

Ο κύριος Φατούρος μαζί με εκπροσώπους του «Διαλόγου των Νέων», έδωσε μία σειρά από συνεντεύξεις στα τοπικά ΜΜΕ, σχετικά με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, τον ΟΗΕ και πολλά ακόμη ζητήματα. Μάλιστα, ο κύριος Φατούρος δώρισε και ένα βιβλίο της οικογένειάς του στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός».

Τέλος ο «Διάλογος των Νέων» θα ήθελε να ευχαριστήσει το Ερευνητικό Κέντρο MOHA για την άψογη συνεργασία και φυσικά, τους αξιότιμους ομιλητές:

  • Δημήτρης Φατούρος, υπεύθυνος Επικοινωνίας του ΟΗΕ για Ελλάδα και Κύπρο
  • Γιώργος Γκαϊντατζής, αναπληρωτής καθηγητής, τμήμα Παραγωγής και Διοίκησης του ΔΠΘ
  • Πέτρος Κόκκαλης, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Επικεφαλής πολιτικής κίνησης «ΚΟΣΜΟΣ»
  • Παναγιώτης Μουμτσάκης, πρόεδρος «Διάλογος των Νέων»
  • Σμαράγδος Κρεμύδας, πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ ΑΜ-Θ
  • Ιωάννης Νεστορίδης, πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Καβάλας
  • Αθηνά Ιωαννίδου, εκπρόσωπος επιστημονικής ομάδας «Οψόμεθα εις Φιλίππους»