Ανοίγει ο δρόμος για τη λειτουργία μονάδας τεχνητού νεφρού στη Θάσο

Το Νοσοκομείο Καβάλας θα διαθέσει όσα μηχανήματα είναι απαραίτητα για να λειτουργήσουν δύο βάρδιες (πρωί – απόγευμα)

Δημοσιεύθηκε στις 5 Ιουλίου 2019 στο ΦΕΚ, απόφαση του πρώην Υπουργού Υγείας κου Ξανθού με την οποία καθορίζονται οι προϋποθέσεις και προδιαγραφές για τη λειτουργία Μονάδων Τεχνητού Νεφρού σε Κέντρα Υγείας.

Το συγκεκριμένο ζήτημα είναι εξαιρετικής σημασίας για την περιοχή μας καθώς τέτοια ανάγκη υπάρχει για το νησί της Θάσου. Ωστόσο δεν υπήρχε δυνατότητα λειτουργίας ΜΤΝ στο Κέντρο Υγείας του Πρίνου καθώς κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατό με βάση το θεσμικό πλαίσιο που ήταν σε ισχύ.

Η απόφαση ανοίγει πλέον το δρόμο για να λειτουργήσουμε μια τέτοια μονάδα στη Θάσο. Το Νοσοκομείο Καβάλας είχε εδώ και καιρό εκφράσει τη θετική γνώμη και τη στήριξή του σ’ αυτό το εγχείρημα. Επιπλέον το νοσοκομείο θα παράσχει την επιστημονική υποστήριξη και θα διαθέσει όσα μηχανήματα τεχνητού νεφρού είναι απαραίτητα για να λειτουργήσει η Μονάδα σε δύο βάρδιες πρωί – απόγευμα.

«Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να προχωρήσουμε σε όλα όσα είναι αναγκαία προκειμένου να διασφαλίσουμε τον απαραίτητο αριθμό ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού καθώς επίσης και τον αναγκαίο εξοπλισμό και τη χρηματοδότησή του», αναφέρει στη δήλωση του ο διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας Τάσος Καρασαββόγλου.