ΓΕΛ Ελευθερούπολης: Η ομάδα ρομποτικής IOTOCITY έκανε και πάλι το θαύμα της

Μετά την 2η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής κέρδισε επίσης την 2η στον Εθνικό Τελικό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η συμμετοχή των μαθητών του ΓΕΛ Ελευθερούπολης, που κατάφερε να καταταγεί στην 2η θέση στον Εθνικό Τελικό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019, και διοργανώθηκε από τον WRO Hellas με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Η ομάδα ρομποτικής του ΓΕΛ Ελευθερούπολης IOTOCITY που στηρίχθηκε στη σύγχρονη εκπαιδευτική φιλοσοφία STEM, απαρτίζεται από τον προπονητή – καθοδηγητή, Δρ Δημήτριο Θεοδωρίδη (Φυσικός) και τους μαθητές, Σπαρτσή Μαρίνα, Μπάτσου Χρυσούλα, Τζιμούρτα Αναστάσιο, Στάμογλου Θεοδόση και Χατζηπαπαδόπουλο Ευστάθιο.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στο διαγωνισμό κλήθηκαν να σχεδιάσουν έξυπνες και βιώσιμες πόλεις, δημιουργώντας μία κατασκευή ελεύθερης έμπνευσης με αυτοματισμούς που λύνουν προβλήματα στην καθημερινή ζωή των πολιτών, σύμφωνα με το θέμα «Smart Cities». Συγκεκριμένα, οι κατασκευές των παιδιών αφορούσαν τα εξής: έξυπνος φωτισμός με έγκαιρη προειδοποίηση βλάβης, αυτόματο πάρκινγκ, αυτόματος εξαερισμός αιθουσών και αυτόματο σύστημα διαχείρισης βρόχινου νερού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια ομάδα μαθητών είχε συμμετάσχει στις 17 Μαρτίου και στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, όπου είχε αποσπάσει και πάλι τη 2η θέση.