Τάσος Καρασαββόγλου: Εάν ο υπουργός μου ζητήσει να παραιτηθώ, την άλλη στιγμή θα αποχωρήσω

Απαντήσεις για όλα τα τρέχοντα ζητήματα του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας έδωσε ο διοικητής του στον Alpha Radio 88.6

Απαντήσεις για όλους και για όλα έδωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας Τάσος Καρασσαβόγλου μιλώντας στον Alpha Radio. Αναφέρθηκε στις ελλείψεις ιατρών σε συγκεκριμένες κλινικές και τα προβλήματα που αντιμετώπισε η διοίκηση, απάντησε στην ανακοίνωση της Κατερίνας Πετράκη και τις κατηγορίες που του εκτοξεύει, καθώς και στο τι θα πράξει ,αν του ζητηθεί από το νέο υπουργό να παραιτηθεί.

Μετακινήσεις χειρουργών  από τα επείγοντα περιστατικά στις χειρουργικές κλινικές για όσο διάστημα υπάρχει πρόβλημα

Αρχικά ο κ. Καρασαββόγλου υπογράμμισε: «Για το τμήμα επειγόντων περιστατικών προσελήφθησαν 3 χειρουργοί, γιατροί και ένας γενικός  γιατρός προκειμένου να αυτονομηθεί το τμήμα, με δικούς του  γιατρούς και να λειτουργεί όπως πρέπει. Είμαι υπέρμαχος της στελέχωσης αυτού του τμήματος με δικούς του γιατρούς. Δύο γιατροί πολύ σημαντικοί για το ΓΝΚ θα αποχωρήσουν. Ό ένας γιατί εξελέγη δήμαρχος και ο άλλος γιατί θα αναλάβει μια θέση στην Αντιπεριφέρεια Καβάλας. Έτσι δημιουργείται σημαντικό κενό στις χειρουργικές κλινικές και αυτή τη κατάσταση  έπρεπε να την αντιμετωπίσουμε. Είπαμε ότι αυτούς του ειδικούς χειρουργούς που έχουμε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, τους μετακινούμε σε εκείνα τα τμήματα του ΓΝΚ που μπορούν να προσφέρουν στα χειρουργεία για όσο καιρό υπάρχει αυτό το πρόβλημα. Αυτή την απόφαση μπορεί να την υλοποιήσει ο διοικητής».

Προσλήψεις χειρουργών  για κάλυψη κενών

Ο διοικητής του Νοσοκομείου συνέχισε: «Έχουμε καταθέσει αίτημα στην 4η ΥΠΕ για να πάρουμε άμεσα δυο επικουρικούς χειρουργούς , για να καλύψουμε αυτά τα δύο κενά. Τα χρήματα τα έχουμε και μπορούμε και αύριο να τους προσλάβουμε. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει το κόλλημα της προεκλογικής περιόδου και επομένως αν κινηθούν γρήγορα ο υπουργός και ο ΥΠΕάρχης, θα τους έχουμε πολύ σύντομα. Ζητήσαμε επίσης ο ΥΠΕάρχης να μετακινήσει για μικρό χρονικό διάστημα χειρουργούς από γειτονικά νοσοκομεία και ακόμη το ΓΝΚ λέμε πως προκήρυξε δύο μόνιμες θέσεις  δύο χειρουργών».

«Σκληρή ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων Καβάλας , εγώ όμως τα έχω καλά με τον εαυτό μου»

Με ανακοίνωσή του το σωματείο των εργαζομένων στο νοσοκομείο Καβάλας  χαρακτηρίζουν τον κ. Καρασαββόγλου ως «αξέχαστο» διοικητή και πως αυτοδιορίστηκε ως υγειονομικός κομματάρχης του Νομού, μπερδεύοντας τις αρμοδιότητες του και πως αποφάσισε να στήσει κομματική φιέστα για τη μονάδα τεχνητού νεφρού και πολλά- πολλά άλλα. Αυτά τα επιχειρήματα λέει ο κ. Καρασαββόγλου «στερούνται κάθε λογικής. «Αντί να ασκούμε κριτική, ασχολούμαστε με φτηνά και υπερφίαλα επιχειρήματα. Εγώ πρέπει να κριθώ επι της ουσίας για όσα έγιναν ή όχι τα τελευταία τρία χρόνια στο ΓΝΚ. Δέχομαι  κριτική και πολλές φορές είπα πως έχω κάνει λάθη, όπως είπα ότι τα έχω καλά με τον εαυτό μου για αυτά που έχω κάνει. Το Σωματείο εργαζομένων δεν συνδιοικεί ,όπως συνέβαινε στο παρελθόν». Το ΓΝΚ δεν θα χρειάζεται για άλλα δέκα χρόνια τεχνολογικό εξοπλισμό ,  μετά από τα περίπου 10 εκ. ευρώ που θα έρθουν, κανένα νοσοκομείο της εμβέλειας του ΓΝΚ  δεν έχει 30 επικουρικούς γιατρούς για να τους πληρώνει από τον δικό του προϋπολογισμό. Αυτά είναι χρήματα που εξοικονομήσαμε, γι αυτό μπορούμε και πληρώνουμε επικουρικούς γιατρούς από ότι άλλα νοσοκομεία. Πετύχαμε να προκηρύξουμε μόνιμες θέσεις γιατρών, γιατί αρχίζει πάλι η Ρευματολογική Κλινική, μια πολύ καλή Ογκολογική Κλινική, γιατί αναβαθμίστηκε το ΚΕΘΥΑ στην Χρυσούπολη για να προσφέρει υπηρεσία που μέχρι τώρα ήταν αποκλειστικότητα του ιδιωτικού τομέα. Τα έχω καλά με τον εαυτό μου, γιατί έχουμε στήσει δομές επιπρόσθετες για τις οποίες μπορεί να πει ο πολίτης πόσο τον  ικανοποιούν» πρόσθεσε ο κ. Καρασαββόγλου.

Ολέθριο λάθος η μετακίνηση των σχολικών φυλάκων από το ΓΝΚ στους Δήμους

« Ήταν λάθος της προηγούμενης κυβέρνησης  που αποφάσισε να μετακινήσει τους σχολικούς φύλακες από τα νοσοκομεία, που ήταν κυρίως τραυματιοφορείς,  στους Δήμους. Ολέθριο λάθος που μακάρι να αναστραφεί. Αυτό θα γίνει, ακυρώνοντας την απόφαση ο νέος υπουργός. Έτσι θα φύγουν από μας 6-7 σχολικοί φύλακες και θα δημιουργηθεί ένα τεράστιο κενό μέχρι να πάρουμε τραυματιοφορείς στο νοσοκομείο» σχολίασε ο ίδιος.

Προβλήματα στις Κλινικές λόγω έλλειψης γιατρών

Ο διοικητής του Νοσοκομείου αναφέρθηκε όμως και σε άλλα ζητήματα, τονίζοντας: «Φταίω εγώ που ο διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής έπαθε ένα πρόβλημα υγείας; Είχαμε πόρους για να προσλάβουμε την άλλη μέρα επικουρικό ουρολόγο για δύο χρόνια, αλλά δεν μπορούμε, γιατί δεν ενδιαφέρεται κανείς. Αυτά να τα λέμε να τα ξέρει ο κόσμος.  Όσο δεν καταφέρει ο ΥΠΕάρχης να μετακινήσει ουρολόγο από άλλο νοσοκομείο, θα μείνει η κατάσταση ως έχει. Στην ΩΡΛ Κλινική έχουμε δυο γιατρούς. ‘Όταν δεν εφημερεύουν αυτοί πρέπει  οι ασθενείς να πάνε σε γειτονικό νοσοκομείο. Αυτό είναι κοινή πρακτική στην ιατρική δεοντολογία. Και εδώ εγώ φταίω;».

«Αυτή είναι η τελευταία θητεία της προέδρου του σωματείου εργαζομένων και  γι αυτό κάνει κινήσεις απελπισίας»

Στην συνέχεια απάντησε στην κ. Πετράκη, λέγοντας: «Αυτές οι απόψεις της προέδρου του σωματείου εργαζομένων στο ΓΝΚ, είναι απόψεις που τις έχουμε συνηθίσει. Ποτέ δεν αναφέρεται σε ουσιαστικά ζητήματα του νοσοκομείου. Αντί να βγεί και να υποστηρίξει το τεχνητό νεφρό, ακούμε ότι γίναμε εμείς υγειονομικοί κομματάρχες του ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα. Τι σχέση έχω εγώ με όλα αυτά;  Είναι απόψεις που στοχεύουν στο μέλλον με σκληρή αντιπολίτευση, γιατί κάποια στιγμή θα υπάρξουν εκλογές στο σωματείο και ξέρει η κ. Πρόεδρος πως αυτή είναι η τελευταία της θητεία. Δεν θα επανεκλεγεί και το ξέρει πολύ καλά. Στις τελευταίες εκλογές βγήκε με πέντε ψήφους διαφορά και ξέρει πως στις επόμενες εκλογές το ψηφοδέλτιο της δεν θα είναι το νικηφόρο. Επομένως, είναι αυτές κινήσεις απελπισίας, αντιπολίτευσης παλιάς κοπής για να περισώσει ότι μπορεί. Είναι η άποψή μου αυτή».

«Δεν με ενδιαφέρει η καρέκλα»

Καταλήγοντας ο κ. Καρασαββόγλου ξεκαθάρισε πως :«Εάν ο υπουργός μου ζητήσει να παραιτηθώ, την άλλη στιγμή θα αποχωρήσω. Εμένα η θητεία μου έχει πάρει παράταση μέχρι τον επόμενο διοικητή. Εγώ θα τιμήσω αυτή την προοπτική, διότι δεν πρέπει να μείνει ακέφαλο το νοσοκομείο Καβάλας. Περιμένω να ακούσω και τις προγραμματικές δηλώσεις του υπουργού στο κομμάτι της υγείας και τις πρώτες παρεμβάσεις που θα υπάρξουν στην δημόσια υγεία, τα νοσοκομεία, στην ιατρική κοινότητα κλπ και αναλόγως θα κρίνω. Δεν υπάρχει περίπτωση να παραμένω εδώ,  για να κάνω πολιτικές οι οποίες είναι κόντρα στα πιστεύω μου και κόντρα σ΄ αυτά εγώ προσπαθούσα τόσο καιρό να στήσω. Δεν με  ενδιαφέρει η καρέκλα για κανένα  λόγο. Δεν είμαι από αυτούς που επιζητούν τέτοιες θέσεις καθόλου. Το πλέον σημαντικό είναι το τι σκέφτεται η νέα κυβέρνηση στο κομμάτι της δημόσιας υγείας».