Ο σεισμός στην Αθήνα «έκοψε» τις τηλεπικοινωνίες και στην Καβάλα

Μέσω διαδικτύου επικοινωνούν οι πολίτες σε όλη τη χώρα - Σχεδόν αδύνατες οι τηλεφωνικές κλήσεις μέσω κινητού

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στις 14:10 μετά το μεσημέρι της Παρασκευής 19 Ιουλίου 2019 στην Αττική. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,1 Ρίχτερ και είχε επίκεντρο 4 χιλιόμετρα βόρειας της Μαγούλας και 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας.

Η ισχυρή σεισμική δραστηριότητα που «ταρακούνησε» την Αττική «παρέλυσε» τις τηλεπικοινωνίες σχεδόν σε όλο το λεκανοπέδιο, με προβλήματα στις τηλεφωνικές συνδέσεις να παρατηρούνται ακόμα και στην… Καβάλα!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι όταν εκδηλώθηκε ο σεισμός, στα δίκτυα των τηλεπικοινωνιών καταγράφηκαν 20.000 κλήσεις ανά δευτερόλεπτο, περισσότερες από όσες σημειώνονται την Πρωτοχρονιά.

Λίγο μετά τις 16:00, το πρόβλημα στις τηλεπικοινωνίες άρχισε να αποκαθίσταται σταδιακά.




Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί σοβαρά περιστατικά υλικών ζημιών ή τραυματισμών/απώλειας ζωής.

Η επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου

«Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα στις 14:13 ώρα Ελλάδος, οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν ισχυρή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 5,1 βαθμών της κλίμακας Richter, που προέρχεται από απόσταση 23 χλμ. ΒΔ της Αθήνας».