Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλίππων: Γιόρτασε στο πανηγύρι του Προφήτη Ηλία, στήριξε την Κιβωτό του κόσμου

Στις διήμερες εκδηλώσεις έγιναν βραβεύσεις και παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος πραγματοποιήθηκαν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φιλίππων στις 19 και 20 Ιουλίου 2019  στους Φιλίππους Καβάλας, διήμερες εκδηλώσεις για το πανηγύρι του Προφήτη Ηλία.

Το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλίππων θέλει να ευχαριστήσει όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους  τις εκδηλώσεις, τον Δήμο Καβάλας, τους δωροδότες, τα μέλη του συλλόγου  καθώς επίσης και  όσους με προθυμία και εθελοντικά συνετέλεσαν  ώστε οι δυο εκδηλώσεις να στεφθούν με απόλυτη επιτυχία.

Στις 19 Ιουλίου, πριν το παραδοσιακό γλέντι, τα παιδιά του χωριού συμμετείχαν σε ένα χορευτικό δρώμενο, παρουσιάζοντας την αντίδραση τους όσον αφορά την έλλειψη υδροδότησης.  Επίσης βραβεύτηκαν για τις αθλητικές τους διακρίσεις στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό  ο  Διαμαντής Κουβαλάκης, η Ραφαέλα Τσακίρη, ο Χρήστος Βασιλειάδης, η Πολυξένη Χαραλαμπίδου, ο Απόστολος Καμζέλης του Χαραλαμπου και ο Δημήτριος Tοτός του Θεοδώρου.

Στις 20 Ιουλίου παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Αθανασίου Δράμας «Η Βοϊράνη», ο Μουσικοχορευτικός Σύλλογος Ελευθερούπολης «Το Πράβι», η Ομάδα Έκφρασης Ελληνικού Πολιτισμού «Ιχνηλάτες» Καβάλας, καθώς και τα τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλίππων. Την ημέρα αυτή απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα  στον χοροδιδάσκαλο του συλλόγου  Δήμο Γκίκα για την πολυετή και σημαντική προσφορά του στο σύλλογο.

Με απόφαση του ΔΣ όλα τα έσοδα από την διάθεση των δημιουργιών  του τμήματος πλεκτικής θα διατεθεί για αγορά προϊόντων που έχει ανάγκη η Κιβωτός του Κόσμου.