Ιερά Μητρόπολη ΦΝΘ: Τίμησε τη μνήμη του Αγίου Αποστόλου Σίλα και του μακαριστού Προκοπίου

Με θρησκευτική ευλάβεια εορτάστηκε η επέτειος μνήμη του συνεργού του φωτιστού και πολιούχου αυτής αγίου Αποστόλου Παύλου και των δύο ετών από την κοίμηση του Μητροπολίτου Φιλίππων κυρού Προκοπίου

Το διήμερο 29 και 30 Ιουλίου 2019 εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου με θρησκευτική ευλάβεια η επέτειος μνήμη του Αγίου Αποστόλου Σίλα, συνεργού του φωτιστού και πολιούχου αυτής αγίου Αποστόλου Παύλου.

Στο σημείο, όπου σύμφωνα με την παράδοση, αναπαύθηκε κατά την οδοιπορία από το λιμάνι της αρχαίας Νεαπόλεως (σημερινής Καβάλας) προς τους Φιλίππους ο Απόστολος Παύλος με τον συνοδίτη του Απόστολο Σίλα στην ιερά Μονή του, τελέσθηκαν οι προγραμματισμένες ιερές εόρτιες ακολουθίες του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας.

Το απόγευμα της Δευτέρας 29 Ιουλίου, μετά τον Εσπερινό, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Στέφανος, μαζί με τον ιερό Κλήρο και τον Λαό και σε κατανυκτική ατμόσφαιρα, ετέλεσε το Μνημόσυνο επί του τάφου του μακαριστού Μητροπολίτου Φιλίππων κυρού Προκοπίου, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως ακριβώς δύο χρόνων από την αιφνίδια κοίμησή του (29/7/2017-29/7/2019).

Το πλήρωμα της πρώτης σε Ελλάδα και Ευρώπη χριστιανικής Εκκλησίας, με την καθοδήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου, απέδωσε την οφειλόμενη τιμή προς τους φυτουργούς της πίστεως και κατέθεσε την ειλικρινή ευγνωμοσύνη του, για μια ακόμη φορά, προς τον μακαριστό και επί 43 χρόνια ακούραστο εργάτη του αμπελώνος του Χριστού Μητροπολίτου Προκοπίου, του οποίου η μνήμη παραμένει στις καρδιές όλων άσβεστη και ζωντανή.