Δεν το φανταζόταν… [Φωτογραφίες]

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία συμμετοχή στην καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας με τίτλο: «Για φαντάσου…» της Εθνικής Βιβλιοθήκη που διεξάγεται στη δημοτική βιβλιοθήκη Καβάλας

Καλοκαίρι στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» και η φαντασία περισσεύει με πολλές δροσερές δράσεις που κάνουν τα παιδιά χαρούμενα. Αποδεικνύει περίτρανα πως μια Δημοτική Βιβλιοθήκη ανήκει σε όλους μας, ανεξάρτητα από φύλο, ηλικία, πνευματικό και κοινωνικό επίπεδο. Τα παιδιά είναι το μέλλον μας. Καθήκον μας είναι, οδεύοντας σε αυτό το δρόμο, να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι, ώστε να δημιουργήσουμε αυριανούς ενεργούς πολίτες με ανεπτυγμένη κριτική σκέψη, ιδέες και οράματα.

Τις ανέμελες ημέρες των διακοπών από τη σχολική ρουτίνα η Δημοτική Βιβλιοθήκη δηλώνει ένα δυνατό παρόν, για τους μικρούς αναγνώστες της, συμμετέχοντας στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2019 με τίτλο: «Για φαντάσου…» της Εθνικής Βιβλιοθήκης σε συνεργασία με το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη. Οι θεματικές ενότητες των εργαστηρίων ποικίλουν και έχουν σχεδιαστεί από την ομάδα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιδρύματος. Ξεκίνησαν στις αρχές του Ιουλίου με τον συντονισμό της Εθνικής μας Βιβλιοθήκης και θα συνεχιστούν μέχρι τις αρχές του Σεπτεμβρίου. Μη ξεχνάμε βέβαια  το χειμώνα, μιας και έπεται, όπως κάθε χρονιά, συνέχεια.

Η συμμετοχή των παιδιών ξεπέρασε κάθε προσδοκία. 225 μικροί φίλοι, μέχρι στιγμής δήλωσαν τη  συμμετοχή τους, με αποτέλεσμα πολλά εργαστήρια να επαναλαμβάνονται έτσι ώστε να δίνεται η ευκαιρία σε περισσότερα παιδιά να πάρουν μέρος στις δράσεις. Οι παιδικές τους φωνούλες, μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού αποτελούν τη δική μας εμψύχωση και ενδυνάμωση για τη δημιουργική συνέχιση του έργου της βιβλιοθήκης.

Για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2019 και τα επόμενα εργαστήρια είναι εύκολο να ενημερωθείτε, εκτός από τη σελίδα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας, http://library.kavala.gov.gr, στη σελίδα του Δικτύου των Ελληνικών Βιβλιοθηκών https://network.nlg.gr/library/dimotiki-vivliothiki-kavalas-vasilis-vasilikos. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν την συμμετοχή των παιδιών στον 3ο όροφο (Δανειστικό Τμήμα) της Βιβλιοθήκης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2513 500407 και 408 στις ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης.