Αεροψεκασμοί ακμαιοκτονίας κουνουπιών: Μετά τον άστατο καιρό, ήρθε η… μηχανική βλάβη

Και νέα αναβολή στο πρόγραμμα της από αέρος ακμαιοκτονίας σε περιοχές του δήμου Νέστου λόγω βλάβης του ελικοπτέρου

Aνατρέπεται εκ νέου το πρόγραμμα του αεροψεκασμού για την καταπολέμηση των κουνουπιών στο δήμο Νέστου, με μια δεύτερη αναβολή της δράσης που είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη 1η Αυγούστου! Η πρώτη αναβολή δόθηκε λόγω των άστατων καιρικών συνθηκών, ενώ η δεύτερη λόγω του γεγονότος ότι το ελικόπτερο με το οποίο θα γινόταν η ακμαιοκτονία υπέστη μηχανική βλάβη.

Πλέον, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της αντιπεριφέρειας Καβάλας, το πρόγραμμα θα συνεχιστεί αφού διορθωθεί η βλάβη στο ελικόπτερο και αφού το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Από την ΠΑΜΘ/ΠΕ Καβάλας και ειδικότερα από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ανακοινώνεται ότι:  Στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών έτους 2019 οι προγραμματισμένοι αεροψεκασμοί ακμαιοκτονίας (ULV) στις περιοχές του Δήμου Νέστου, αναβάλλονται για την Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2019,  λόγω μηχανικής βλάβης του ελικοπτέρου που διενεργεί αυτούς τους αεροψεκασμούς.

Οι αεροψεκασμοί θα προγραμματιστούν εκ νέου, μόλις αποκατασταθεί η μηχανική βλάβη του ελικοπτέρου και  εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πτήσεων καθώς και η αποτελεσματικότητα των εφαρμογών».