Δήμητρα Τσανάκα: Η νίκη του Χρήστου Κιοφτετζή μάς γεμίζει ελπίδα ότι οι νέοι άνθρωποι θ’ ανεβάσουν την πατρίδα μας ένα βήμα ψηλότερα

Μήνυμα της δημάρχου Καβάλας για την 9η θέση (1η στην Ευρώπη) που κατέλαβε ο 16χρονος Καβαλιώτης μαθητής στον παγκόσμιο διαγωνισμό της Microsoft Office Specialist μεταξύ 855.000 παιδιών     

Η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα έκανε την ακόλουθη δήλωση με αφορμή τη μεγάλη επιτυχία του Καβαλιώτη μαθητή Χρήστου Κιοφτετζή στον παγκόσμιο διαγωνισμό της Microsoft Office Specialist:

«Διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων των Καβαλιωτών συγχαίρω από τα βάθη της καρδιάς μου τον Καβαλιώτη μαθητή Χρήστο Κιοφτετζή για τις σημαντικές νίκες που κατέλαβε στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό της Microsoft Office Specialist που διεξήχθη από 28 έως 31 Ιουλίου στη Νέα Υόρκη.

Ο 16χρονος Χρήστος κατέλαβε την 9η θέση στην παγκόσμια κατάταξη και την 1η θέση στην ευρωπαϊκή κατάταξη, μεταξύ 855.000 παιδιών από ολόκληρο τον κόσμο που συμμετείχαν στους προκριματικούς και στον τελικό του παγκόσμιου διαγωνισμού.

Η νίκη αυτή του Χρήστου είναι ακόμα πιο μεγάλη για όλους τους Καβαλιώτες γιατί έρχεται μετά την περσινή, εξίσου μεγάλη νίκη, της Καβαλιώτισσας μαθήτριας Έφης Ζιώτα στον ίδιο παγκόσμιο διαγωνισμό, γεγονός που φανερώνει το πολύ υψηλό επίπεδο των μαθητών της Καβάλας.

Σήμερα, τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και σε θεσμικό, δεν μπορώ παρά να νιώθω απόλυτα ικανοποιημένη που ο Δήμος Καβάλας και η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ αποφάσισαν να στηρίξουν έμπρακτα (φέτος και πέρυσι) την προσπάθεια αυτών των παιδιών, του Χρήστου και της Έφης.

Νιώθουμε πολύ περήφανοι για τις διακρίσεις τους. Νιώθουμε περήφανοι γιατί οι νίκες τους στέλνουν ένα μήνυμα ότι αν τα παιδιά μας έχουν σωστή καθοδήγηση και ερεθίσματα μπορούν να πετύχουν πολλά και μεγάλα. Η νίκη του Χρήστου φέτος, η νίκης της Έφης πέρυσι, μας γεμίζει ελπίδα ότι οι νέοι άνθρωποι θ’ ανεβάσουν την πατρίδα μας ένα βήμα ψηλότερα.

Ένα μεγάλο μπράβο στον δικό μας Χρήστο, ένα μεγάλο μπράβο και στα άλλα δύο παιδιά από την Αθήνα και τη Σπάρτη που συγκρότησαν την εθνική μας ομάδα στο Παγκόσμιο Διαγωνισμό της Microsoft Office Specialist. Θερμά συγχαρητήρια στους γονείς του Χρήστου Κιοφτετζή, να είναι πάντα περήφανοι για το παιδί τους και να συνεχίσουν να τον στηρίζουν. Πολλά συγχαρητήρια και στον καθηγητή πληροφορικής Παναγιώτη Ασλανίδη για το ήθος του, την αγάπη του προς τα παιδιά και βέβαια την πολύ υπεύθυνη δουλειά που επιτελεί όλα αυτά τα χρόνια».