62ο Φεστιβάλ Φιλίππων: Ο «Δον Ζουάν» έπεσε θύμα… κλοπής

Άγνωστοι έκλεψαν μια τσάντα με έγγραφα και χρήματα από εκπρόσωπο της παραγωγής-Τι έδειξαν οι κάμερες του ξενοδοχείου οι οποίες «έπιασαν» τους δράστες την ώρα της κλοπής-Δεν επηρεάζεται η διεξαγωγή της παράστασης

Το ταξίδι του «Δον Ζουάν» σε όλη την Ελλάδα συνεχίζεται, της παράστασης σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη με τον Νίκο Κουρή στον πρωταγωνιστικό ρόλο, τη Ζέτα Μακρυπούλια στον ρόλο της Ελβίρας και τον Μάκη Παπαδημητρίου στον ρόλο του Σγαναρέλ (διαβάστε εδώ για την παράσταση), ωστόσο η έλευσή του στην Καβάλα στο πλαίσιο του 62ου Φεστιβάλ Φιλίππων ήταν λίγο περισσότερο… περιπετειώδης από ό,τι η ίδια η υπόθεση του έργου.

 

Η παράσταση «ανεβαίνει» στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019, με τους συντελεστές να φτάνουν στην πόλη το απόγευμα της Πέμπτης 8 Αυγούστου 2019. Φτάνοντας σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, όμως, ο εκπρόσωπος της παραγωγής ο οποίος κανόνιζε τις τελευταίες λεπτομέρειες για τη διαμονή της αποστολής στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου, αντιλήφθηκε λίγα λεπτά αργότερα ότι έπεσε θύμα κλοπής.

Την ώρα που ήταν απασχολημένος με το προσωπικό του ξενοδοχείου, άγνωστοι βρήκαν την ευκαιρία και άρπαξαν την τσάντα που κουβαλούσε η οποία περιείχε έγγραφα σχετικά με την παράσταση, αλλά και χρηματικό ποσό.

Ωστόσο οι κάμερες στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου «έπιασαν» τους δράστες την ώρα που διέπραταν την κλοπή και απομακρύνονταν με γρήγορα βήματα από το ξενοδοχείο, με την αστυνομία να διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πρόκειται για παρέα ξένων -πιθανώς τουριστών- οι οποίοι δεν διαμένουν στο ξενοδοχείο στο οποίο διαπράχθηκε η κλοπή, ενώ σημειώνεται ότι έχουν αναφερθεί και άλλα ανάλογα περιστατικά στην Αστυνομία τόσο για την πόλη της Καβάλας όσο και για το νησί της Θάσου.

Πάντως από το περιστατικό δεν επηρεάζεται η διεξαγωγή της παράστασης, η οποία θα γίνει κανονικά, όπως επιβεβαιώνει και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Θοδωρής Γκόνης, κάνοντας παράλληλα λόγο για ένα θλιβερό περιστατικό.