Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας: Ευχαριστίες για την… μετ’ εμποδίων αιμοδοσία

Ανακοίνωση της διοίκησης για τους πρώην απολυμένους εργαζόμενους της ΒΦΛ που, παρά τα προβλήματα, ενίσχυσαν τα αποθέματα αίματος του ιδρύματος

Τις θερμές ευχαριστίες της προς τους πρώην απολυμένους εργαζομένους του εργοστασίου των Λιπασμάτων της Ν. Καρβάλης, εκφράζει με ανακοίνωση της η διοίκηση του Νοσοκομείου Καβάλας, για την ενίσχυση των αποθεμάτων αίματος του ιδρύματος, ύστερα από την εθελοντική αιμοδοσία στην οποία συμμετείχαν!

Οι ευχαριστίες αυτές έχουν ιδιαίτερη σημασία γιατί η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στην ουσία… μετ’ εμποδίων, δεδομένου ότι αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, αλλά ανεστάλη μετά από ένα χρονικό διάστημα για άγνωστους λόγους! Η συνέχεια της δόθηκε στο τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καβάλας μετά την διαμόρφωση μιας επιπλέον απογευματινής βάρδιας…

Η ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας αναφέρει:

«Την 6η Αυγούστου 2019, το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της ΒΦΛ σε προγραμματισμένη αιμοδοσία των εργαζομένων της εταιρείας.

Για λόγους άγνωστους σε εμάς, η αιμοδοσία ανεστάλη κατά τις 11, όσοι δε πρώην απολυμένοι εργαζόμενοι επιθυμούσαν να αιμοδοτήσουν, αποκλείστηκαν από τη διαδικασία αιμοδοσίας.

Καθώς αυτή η εξέλιξη δεν συνάδει με τον χαρακτήρα και το σκοπό κάθε αιμοδοσίας, απευθυνθήκαμε στους πρώην απολυμένους της ΒΦΛ και τους ζητήσαμε να προσέλθουν στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Καβάλας. Διαμορφώσαμε μια επιπλέον απογευματινή βάρδια αποτελούμενη από την Δ/ντρια του Τμήματος Ιατρό κα Πανώρη και την Προϊσταμένη κα Γαβριηλίδου. Οι πρώην απολυμένοι προσήλθαν, αιμοδότησαν και έτσι ενίσχυσαν «τα αποθέματα αίματος» του Γ.Ν. Καβάλας.

Εμείς τους ευχαριστούμε θερμά για την συμβολή τους».