Καβάλα: Καρέ καρέ η κλοπή χρημάτων από κατάστημα στο κέντρο της πόλης [φωτογραφίες]

Οι δυο γυναίκες «πιάστηκαν» από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης να αποσπούν με... ταχυδακτυλουργική δεξιοτεχνία χρηματικό ποσό-Πώς κατάφεραν να ξεγελάσουν τον υπάλληλο-Ταυτοποιήθηκε η μια δράστης

Το θράσος, αλλά και η… δεξιοτεχνία ορισμένων «ελαφροχέρηδων» περιττεύει, όπως αποδείχτηκε και από την κλοπή χρημάτων από επιχείρηση στο κέντρο της Καβάλας μέρα μεσημέρι, την Τρίτη 13 Αυγούστου 2019. Όμως για κακή τους τύχη και παρά τα μέτρα… προφύλαξης «πιάστηκαν» από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του καταστήματος με την Αστυνομία να αναζητά τα ίχνη τους.

Το κόλπο με το… καπέλο και το 500ευρω

Σύμφωνα με το οπτικό υλικό από τις κάμερες, οι δύο γυναίκες μπήκαν στο κατάστημα φορώντας μεγάλα καπέλα προκειμένου να καλύψουν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους από τις κάμερες. Έκαναν τις αγορές τους και πήγαν στο ταμείο για να πληρώσουν με χαρτονόμισμα των 500 ευρώ. Μάλιστα, ζήτησαν από τον ταμεία να τους δώσει ρέστα σε χαρτονομίσματα μικρότερα των 100 και των 50 ευρώ.

Την ώρα που η μια γυναίκα απασχολούσε τον ταμεία, ο οποίος έψαχνε για τα ρέστα, η άλλη με δεξιοτεχνία την οποία θα ζήλευε και… ταχυδακτυλουργός απέσπασε χρηματικό ποσό από την ταμειακή και στη συνέχεια έφυγαν σαν… κυρίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, με την ίδια τακτική, αυτή του 500ευρου, οι δύο γυναίκες απέσπασαν χρήματα και από άλλη επιχείρηση στην πόλη της Καβάλας.

Μάλιστα, ήταν τέτοια η… δεξιοτεχνία τους, που χρειάστηκαν αρκετά playback και screenshots για να αντιληφθούν τόσο οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης όσο και οι αστυνομικοί πώς απέσπασαν τα χρήματα. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καβάλας αναγνώρισαν από το οπτικό υλικό τη μια εκ των δύο γυναικών, ενώ προσπαθούν να ταυτοποιήσουν και τη συνεργό της, προκειμένου να συλληφθούν αμφότερες.

Οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης συνιστούν σε όλους τους συναδέρφους τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ειδικά όταν πελάτες έρχονται να πληρώσουν με χαρτονομίσματα των 500 ευρώ και ζητάνε ρέστα σε… ψιλά.