Το Παληό Καβάλας τίμησε και φέτος με κατάνυξη τον Άγιο Φανούριο [φωτογραφίες]

Ένα έθιμο το οποίο «αγκαλιάστηκε» από τους κατοίκους του οικισμού φέτος είχε μια ιδιαιτερότητα-Ο υπαίθριος Εσπερινός και η Αρτοκλασία από τον Μητροπολίτη Στέφανο και το αίτημα προς τον νέο δήμαρχο Καβάλας

Ένα έθιμο το οποίο αναβίωσε μετά από χρόνια το 2018 πραγματοποιήθηκε και φέτος στο Παληό Καβάλας, στη θέση «Ακρωτήρι», εκεί όπου ανάμεσα στις φυλλωσιές, σε ένα στενό, αδιέξοδο δρομάκι, βρίσκεται το προσκυνητάρι του Αγίου Φανουρίου.

Το βράδυ της Δευτέρας 26 Αυγούστου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος τέλεσε υπαίθριο Εσπερινό μετ’ Αρτοκλασίας με τη συμμετοχή πιστών της περιοχής, αλλά και αιρετών οι οποίοι είχαν προσκληθεί.

To « παρών» στη Λιτάνευση της εικόνας του Αγίου έδωσαν ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης, η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, ο νέος δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης. και ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος Σωτήρης Παπαδόπουλος.




Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά οι πιστοί σε πομπή ακολουθώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη ΦΝΘ από τον Ιερό Ναό της Παναγίας στο κέντρο του Παλιού μέχρι το «Ακρωτήρι», συνόδευσαν την εικόνα του Αγίου, ενώ ο κάτοικος της περιοχής Κωνσταντίνος Τσίγκας και πρωτεργάτης της εκδήλωσης εξέφρασε προς τον νέο δήμαρχο Καβάλας το αίτημα των κατοίκων να βρεθεί χώρος για την ανέγερση ενός παρεκκλησίου, σε κάτι το οποίο συναίνεσε και ο Μητροπολίτης Στέφανος, ευχόμενος και το 2020 το έθιμο να τηρηθεί με την ίδια ευλάβεια και κατάνυξη.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση