Αποχέτευση «τρέχει» συνεχώς στην πλατεία Καραολή [βίντεο]. Αγανακτισμένοι οι μαγαζάτορες. Τι απαντά η ΔΕΥΑΚ

Η υπερχείλιση αγωγού μπροστά από καταστήματα εστίασης δημιουργεί πρόβλημα με τον Τουρισμό - Έχουμε γίνει «βόθρος»!, λένε οι καταστηματάρχες - «Πρέπει να γίνει έργο στην περιοχή», λέει ο Χ. Κουφατζής

Δυσλειτουργία στο αποχετευτικό σύστημα που «περνάει» από την παραλιακή ζώνη της Καβάλας προκαλεί σοβαρό, όπως καταγγέλλουν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης της περιοχής, πρόβλημα στις επιχειρήσεις τους και, μάλιστα, στο «φόρτε» της τουριστικής περιόδου.

Συγκεκριμένα, από τις αρχές Αυγούστου 2019, αγωγός αποχέτευσης που βρίσκεται μπροστά από την πλατεία Καραολή, παρουσιάζει διαρροή, με αποτέλεσμα όλη η περιοχή, σε ακτίνα πολλών μέτρων, να μυρίζει σαν… «βόθρος»!

«Δεν μπορούμε να δουλέψουμε, ντρεπόμαστε να κοιτάξουμε τους τουρίστες στα μάτια», λένε οι μαγαζάτορες της περιοχής οι οποίοι «πλήττονται» από την ανεπιθύμητη οσμή που κάθε τρεις και λίγο αναδύεται από τον συγκεκριμένο αγωγό. Η ΔΕΥΑΚ καλείται όποτε παρουσιάζεται το πρόβλημα, ανταποκρίνεται -με μεγάλες καθυστερήσεις, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία των επαγγελματιών- στις κλήσεις, επεμβαίνει στο σημείο και η διαρροή σταματά, αλλά για λίγα μόνον 24ωρα. Και πάλι από την αρχή…




Οι ίδιοι επαγγελματίες επίσης καταγγέλλουν ότι τα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ δεν ασχολούνται «ριζικά» με το πρόβλημα, παρά έρχονται, παρεμβαίνουν σε φρεάτιο που βρίσκεται αρκετά μέτρα πιο μακριά, αδειάζοντάς το με το βυτίο και φεύγουν, με αποτέλεσμα η «λύση» να κρατάει λίγες μόνον ώρες.

Η τελευταία φορά που το συγκεκριμένο φρεάτιο άρχισε να ξεχειλίζει και να «τρέχουν» τα λύματα ήταν το πρωί του Σαββάτου 31 Αυγούστου 2019.

Οι καταστηματάρχες κάλεσαν και πάλι άμεσα τη ΔΕΥΑΚ και μέχρι αργά το μεσημέρι της ίδιας μέρας, περίμεναν την παρέμβασή της. «Μετράμε ζημιές χιλιάδων ευρώ, αφού όταν ξεχειλίζει το φρεάτιο, η μυρωδιά είναι τόσο έντονη που σε ακτίνα 200 μέτρων δεν μπορεί να καθίσει άνθρωπος!», λενε αγανακτισμένοι.

Χ. Κουφατζής: Κάνουμε ό,τι μπορούμε, αλλά η περιοχή χρειάζεται ένα μεγάλο έργο για να λυθεί το πρόβλημα

Το KAVALA POST επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Καβάλας Χαράλαμπο Κουφατζή ο οποίος ήταν ενήμερος για το θέμα αλλά και για τα παράπονα των επαγγελματιών. Ο κ. Κουφατζής μάς είπε ότι η Επιχείρηση και τα συνεργεία κάνουν ό,τι μπορούν, αλλά το πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί οριστικά εάν δεν υλοποιηθεί ένα μεγάλο αποχετευτικό έργο στην περιοχή.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ απέδωσε την υπερχείλιση του φρεατίου και τη διαρροή των λυμάτων στον μεγάλο όγκο που «υποδέχεται» ο αγωγός κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης. «Τα προηγούμενα χρόνια ή τον χειμώνα, όπου η κίνηση είναι μικρότερη, δεν παρατηρείται κανένα πρόβλημα», είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε, επίσης, ότι τα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ σπεύδουν στο σημείο κάθε φορά που καλούνται να παρέμβουν και κάνουν ό,τι μπορούν, στο πλαίσιο που αυτό είναι εφικτό.