Η Θάσος στον παγκόσμιο χάρτη γαστρονομίας

Η... Google των φαγητών ενέταξε το νησί ανάμεσα στους αγαπημένους προορισμούς ανά τον κόσμο με brand name το λάδι και τις ελιές

Όταν αναζητάμε μία διεύθυνση στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, συνήθως μπαίνουμε στους χάρτες της Google και το βρίσκουμε σε λίγα δευτερόλεπτα. Κάτι ανάλογο μπορούμε να επιτύχουμε πλέον και με το φαγητό.

Ο λόγος για τον διαδραστικό χάρτη του Taste Atlas ο οποίος μας φέρνει όλον τον κόσμο στο… πιάτο. Για την ακρίβεια, το Taste Atlas είναι ένα γαστρονομικό site το οποίο έχει ως στόχο την καταγραφή, διατήρηση και ανάπτυξη των τοπικών γεύσεων και των εστιατορίων που σερβίρουν παραδοσιακή κουζίνα ανά τον κόσμο.

Μέχρι σήμερα φιλοξενεί περισσότερες από 10.000 εγγραφές διεθνώς, οι οποίες περιλαμβάνουν παραδοσιακά πιάτα και τοπικά προϊόντα. Έτσι, ένας ταξιδιώτης δεν έχει παρά να πληκτρολογήσει τον προορισμό του και μέσα σε δευτερόλεπτα να δει τις πιο χαρακτηριστικές γεύσεις της χώρας ή της περιοχής που θέλει να επισκεφτεί.

Η Θάσος ανάμεσα στους παγκόσμιους γαστρονομικούς προορισμούς

Όσον αφορά την Ελλάδα, το site περιλαμβάνει και τη Θάσο και προτείνει μεταξύ άλλων στους επισκέπτες να δοκιμάσουν ελαιόλαδο Θάσου, ανάγοντας το προϊόν -μαζί με τις ελιές θρούμπες- σε brand name του νησιού

Άλλοι γαστρονομικοί προορισμοί είναι η μπουγάτσα Θεσσαλονίκης, η Νάουσα με το κρασί της, η Aράχωβα με τη φορμαέλα και η Αθήνα με τη φέτα. Στην Πελοπόννησο το μέλι συναγωνίζεται το κρασί, ενώ στα νησιά στη Μυτιλήνη συστήνεται λαδοτύρι, στη Νάξο η γραβιέρα, στη Σαντορίνη οι ντοματοκεφτέδες και στην Κρήτη τα τυριά.

Οι επιλογές βέβαια είναι ακόμη περισσότερες και όταν κάποιος ορίζει μία πιο περιορισμένη περιοχή ή κάνει ζουμ στον χάρτη, αναδύονται περισσότερα τοπικά προϊόντα. Παράλληλα, στην αριστερή πλευρά της οθόνης παρουσιάζεται ένας κατάλογος με τα πιο χαρακτηριστικά ελληνικά πιάτα, με πρώτα και καλύτερα τον μουσακά και τον γύρο, που οι χρήστες της σελίδας μπορούν να βαθμολογήσουν, καθώς και να δουν πού μπορούν να δοκιμάσουν τα καλύτερα.

Επισκεφτείτε [εδώ] τον παγκόσμιο χάρτη γαστρονομίας

*Πηγή: tasteatlas.com-olivemagazine.gr