Η «ναυμαχία» της Σαμοθράκης: Τα υποψήφια πλοία που θα καλύψουν την ακτοπλοϊκή σύνδεση

Ποιες εταιρίες ενδιαφέρονται να καλύψουν τη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη και τις ανάγκες του πολύπαθου νησιού μέχρι και τον Οκτώβριο του 2019

Η ακτοπλοϊκή «μάχη» της Σαμοθράκης έχει για τα καλά ξεκινήσει, αφού μετά την τραγελαφική εικόνα που παρουσιάστηκε από τις 6 Αυγούστου 2019 με καθηλωμένα τα πλοία της SAOS FERRIES και το υπουργείο να προσπαθεί να βρει λύσεις το νησί βρέθηκε σε  έκτακτη ανάγκη. Αρχικά είδαμε τα AZORES EXPRESS, ANDROS JET, ARTEMIS και πάλι το ANDROS JET μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου 19 οπότε και θα ολοκληρώσει τα δρομολόγιά του στη γραμμή.

Τι μέλλει γενέσθαι για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα

Σύμφωνα με πληροφορίες, έντονο ενδιαφέρον φαίνεται να έχουν δείξει κάποια εταιρίες μετά από την δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος για να αναλάβουν τη γραμμή τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβρη.

Η εικόνα είναι αρκετά περίπλοκη, αφού το προηγούμενο χρονικό διάστημα και τα δύο πλοία της πλέον έκπτωτης εταιρίας SAOS FERRIES του Κ. Μανούση δηλαδή το «ΣΑΟΣ ΙΙ» και «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» εθεάθησαν ανοικτά του θρακικού πελάγους να εκτελούν δοκιμαστικά, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ερωτηματικά στον κόσμο.

Ωστόσο το «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» ανήκει σε δεύτερη εταιρία του κ. Μανούση που μπορεί πιθανόν να εκτελέσει δρομολόγια. Από την άλλη μια ακόμη εταιρία που δείχνει να είναι υποψήφια είναι η ZANTE FERRIES με το πλοίο «ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ» που δραστηριοποιείται χρόνια στις δυτικές Κυκλάδες.

Την τελική απόφαση σύμφωνα με τον νόμο θα την λάβει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Πλακιωτάκης ο οποίος αναμένονταν να δώσει την τελική εντολή ανάθεσης την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019 σε μία από τις δύο εταιρίες, ώστε η επιλαχούσα να αναλάβει την γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη έως και την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019.

Επίσης, μετά το πέρας της παραπάνω ημερομηνίας, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτός διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές του Αιγαίου για τη νέα σεζόν Νοέμβριος 2019-Οκτώβριος 2020.

*Πηγή: kavalaportnews.gr Φωτογραφία: ellinikiaktoploia.net