Καβάλα: Ευρεία σύσκεψη με αφορμή τη φημολογούμενη έλευση εκατοντάδων προσφύγων και μεταναστών

Τα επιχειρήματα του Δημοτικού Συμβουλίου, η συνάντηση του δημάρχου με τους επικεφαλής των παρατάξεων και οι βολές προς τις κυβερνήσεις για το Μεταναστευτικό-Ποιος δημοτικός σύμβουλος διαφοροποιήθηκε για τη σύσκεψη

Ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης συναντήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 13 Σεπτεμβρίου 2019 στο δημαρχιακό μέγαρο με τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να επανεξετάσουν τα νεότερα δεδομένα σχετικά με την πιθανή εγκατάσταση νέων προσφύγων στο στρατόπεδο «Ασημακοπούλου».

Μετά την ενημέρωση από την πλευρά του δημάρχου για τις εξελίξεις της τελευταίας περιόδου και των παρατηρήσεων των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γνωστοποιηθεί προς πάσα κατεύθυνση ότι η Καβάλα αφενός μεν θα χρησιμοποιήσει όλα τα νομικά όπλα που έχει στη φαρέτρα της για να αποτρέψει τη φημολογούμενη έλευση εκατοντάδων προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή μας και αφετέρου θα αναλυθούν οι λόγοι για τους οποίους αντιδρά η τοπική κοινωνία στον πρόχειρο σχεδιασμό των κυβερνήσεων για τη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος.

Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη επισήμαναν με έμφαση ότι η άρνηση των Καβαλιωτών να επιτρέψουν την αύξηση του αριθμού των προσφύγων στην Καβάλα δεν είναι μια πράξη που στρέφεται κατά όσων προσπαθούν να εγκαταλείψουν τις εμπόλεμες ζώνες στην ιδιαίτερη πατρίδα τους ή να αποφύγουν τη σκληρή στάση συγκεκριμένων καθεστώτων. Έχει απόλυτη σχέση με τη συστηματική απαξίωση των πολιτικών και όχι μόνο παραγόντων της Καβάλας και με την αδιέξοδη προσέγγιση του απεγκλωβισμού των προσφύγων από το νησιωτικό σύμπλεγμα της χώρας.

Η επιχειρηματολογία των φορέων της Καβάλας, καθώς επίσης και η διαχρονική απαίτησή της να καταβληθεί στον δήμο το ποσό που διέθεσε το 2016 για την αντιμετώπιση του πρώτου κύματος των μεταναστών, θα παρουσιαστούν και στον υπουργό Μεταναστευτικής πολιτικής Γιώργο Κουμουτσάκο, με τον οποίο θα επιδιώξει να συναντηθεί ο κ. Μουριάδης το προσεχές διάστημα.

Από τις συνολικές αποφάσεις των αρχηγών όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, διαφοροποιήθηκε ο κ. Μάκης Παπαδόπουλος, ζητώντας να προηγηθεί οποιασδήποτε ενέργειας από τους φορείς της πόλης αναλυτική ενημέρωση από την Πολεοδομία της Καβάλας και κατάθεση ολοκληρωμένης πρότασης για το προσφυγικό από την πλευρά του δημάρχου.

Δελτίο Τύπου Δήμου Καβάλας