Καβάλα: Η πιο συγκινητική στιγμή στις εκδηλώσεις Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας (φωτογραφίες)

Ένας πιτσιρικάς ντυμένος με Μικρασιάτικη παραδοσιακή φορεσιά κέρδισε επάξια τον θαυμασμό, αλλά κυρίως τον σεβασμό των παρευρισκομένων κατά την κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019 στην Καβάλα… Στο Ηρώο της πόλης πραγματοποιείται κατάθεση στεφάνων στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης των εκδηλώσεων Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Το τελευταίο στεφάνι είναι από την ΑΕΚ Original Καβάλας, όμως απουσίαζε ο εκπρόσωπός της και τότε ανέλαβε… δράση μια παρουσία η οποία κέρδισε επάξια τον θαυμασμό, αλλά κυρίως τον σεβασμό των παρευρισκομένων.

Ο μικρός Κωνσταντίνος, ένας πιτσιρικάς χορευτής του Συλλόγου Μικρασιατών, ντυμένος με Μικρασιάτικη παραδοσιακή φορεσιά, πήρε το στεφάνι και το κατέθεσε στο Ηρώο, δείχνοντας, μάλιστα, ιδιαίτερα συνειδητοποιημένος γι’ αυτό που έκανε.

Ίσως είναι η πρώτη φορά κατά την οποία καταθέτει στεφάνι στο Ηρώο της Καβάλας, σε επίσημη εκδήλωση, ένας πιτσιρικάς με τόσο μικρή ηλικία, όμως και έτσι να μην είναι, η εικόνα συγκίνησε πολλούς και εύλογα προκάλεσε το ζεστό τους χειροκρότημα.