ΑΟΚ, ΑμΕΑ & Πρωτόκολλο ΕΧΕDRAMark: Κοντά στα προσφυγόπουλα του «Ασημακοπούλου» [Φωτογραφίες]

Επίσκεψη στη δομή φιλοξενίας της Καβάλας μαζί με το Νομαρχιακό σύλλογο ΑμΕΑ σε συνεργασία με την Solidarity Now

Στα πλαίσια υλοποίησης δράσεων του EXEDRAMark 776 o AOK ΝAΣ ΑμΕΑ με τον πρόεδρο Τάσο Βυζικίδη και τους συνεργάτες του επισκέφθηκε την Παρασκευή 13-09-2019 την δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο στρατόπεδο «Ασημακοπούλου».

Σε συνεργασία με την Solidarity Now και μαζί με τον Νομαρχιακό σύλλογο ΑμΕΑ Καβάλας και την παρουσία του προέδρου του Μάκη Κρεμμύδα, ενημέρωσε για τις δράσεις του σε παιδιά προσφύγων ηλικίας 8-12 ετών από το Αφγανιστάν, το Ιράκ, την Συρία, το Ιράν. Επίσης μοίρασε  πνευματικά και αθλητικά παιχνίδια στα παιδιά που συνέλεξε από γονείς από πριν και έδωσε το στίγμα ότι ο αθλητισμός ενώνει και είναι εδώ στη κοινωνία.

Και κολύμβηση αυτιστικών παιδιών

Εν τω μεταξύ ο ΑΟ Καβάλα ΑμEA (πρώην Ίρις ) σε συνεργασία με το Ναυτικό Όμιλος Καβάλας ολοκληρώνουν μετά από συζητήσεις συναντήσεις και επιστημονική προσέγγιση το θέμα άθλησης στην κολύμβηση των αυτιστικών παιδιών. Ο πρόεδρος του ΝΟΚ Κώστας  Κεραμιδάς και ο πρόεδρος του ΑΟΚ ΑμΕΑ Τάσος Βυζικίδης είναι οι βασικοί συντελεστές του εγχειρήματος.

Μαζί τους ο Θανάσης Οσταδάκης πρόεδρος του συλλόγου των γονέων κηδεμόνων και φίλων με αυτισμό, η Δώρα Καγιάννη, ο Παναγιώτης Κουκοβίνης και πολλοί άλλοι φανεροί και αφανείς. Η κοινωνική αυτή δράση «Κολύμβηση και Αυτιστικά» είναι μέρος του Project «20,24 p&s-Olympics Kavala» καλύπτοντας  την στοχοθεσία με τις 17 δράσεις αειφορίας – «UN SDG 2030 agenda» των δύο συλλόγων με βάση το σύγχρονο κλειστό Δημοτικό Κολυμβητήριο Καβάλας. Με το πρωτόκολλο EXEDRAMark 776 σαν πλαίσιο αναφοράς και ελέγχου.

Επικεφαλής του εγχειρήματος είναι ο προπονητής τον κολυμβητικών υποδομών του ΝΟ Καβάλας Κώστα Καναράκης, γυμναστής ΤΕΦΑΑ, ΔΠΘ με επιτυχές έργο και προϋπηρεσία. Αντίστοιχο τμήμα  ξεκίνησε  πρόσφατα ο Παναθηναϊκός, που μαζί με το ΝΟΚ είναι τα μοναδικά του είδους τους στην Ελλάδα.