Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας: Ενημερώνει τον κόσμο για την αναγκαιότητα των εμβολίων

Ενημερωτική εκδήλωση στο Αμφιθέατρο «Γεώργιος Παυλίδης», σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας οφείλει να προασπίζει τη δημόσια υγεία και να ευαισθητοποιεί την κοινότητα για την πρόληψη ασθενειών.

Ο εμβολιασμός-πρόληψη είναι η ιατρική πράξη που έχει σώσει περισσότερους ανθρώπους από οποιαδήποτε άλλη θεραπεία της Ιατρικής.

Σοβαρές και θανατηφόρες ασθένειες έχουν σχεδόν εκλείψει επειδή διενεργείται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός.

Η αίσθηση ασφάλειας, από τις δήθεν εξαφανισμένες ασθένειες(ιλαρά, κοκκύτης, πολιομυελίτιδα, κ.α.) είναι απατηλή αφού όταν πέσουν τα ποσοστά κάτω από 85% της εμβολιαστικής κάλυψης οι ασθένειες επανεμφανίζονται.

Ο εμβολιασμός των παιδιών είναι δικαίωμά τους αλλά και υποχρέωση των γονιών τους εφόσον προστατεύοντας το παιδί τους από συγκεκριμένες ασθένειες προστατεύουν και τα υπόλοιπα μέλη της κοινωνίας.

Ο εμβολιασμός δεν διενεργείται μόνο σε παιδιά, αλλά και σε ενήλικες, γιατί πρώτον ορισμένα εμβόλια δεν παρέχουν ανοσία εφόρου ζωής και δεύτερον υπάρχουν νέοι ιοί  που απειλούν και ευπαθείς ομάδες ενηλίκων.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας προσκαλεί όλο τον κόσμο στην ανοιχτή Ενημερωτική Εκδήλωση για τα εμβόλια το Σάββατο 21/9/2019 από 10.00 έως 13.00 στο Αμφιθέατρο «Γ. Παυλίδης», που διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.