Δήμος Καβάλας: Οι μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου δεν μπορούν να παρκάρουν δωρεάν στις θέσεις λευκής διαγράμμισης

Ανακοίνωση – προειδοποίηση της διοίκησης του δήμου για βεβαιώσεις παραβάσεων

Επιχειρώντας να ξεκαθαρίσει την κατάσταση και να προειδοποιήσει τους κατόχους των αυτοκινήτων που ενώ δικαιούνται να παρκάρουν μόνο στις θέσεις με μπλε διαγράμμιση στο κέντρο της Καβάλας, αυτοί αφήνουν τα αυτοκίνητα τους στις θέσεις με λευκή διαγράμμιση, ο δήμος Καβάλας εξέδωσε σχετική ανακοίνωση. Σ’ αυτήν τονίζεται ότι αν οι κάτοχοι καρτών μονίμου κατοίκου σταθμεύουν τα οχήματα τους εκτός των ζωνών της μπλε διαγράμμισης θα τους βεβαιώνονται παραβάσεις από την δημοτική αστυνομία.

Η ανακοίνωση αναφέρει σχετικά: «Κατά τη διάρκεια των καθημερινών ελέγχων στους κεντρικούς δρόμους της Καβάλας, παρατηρήθηκε το φαινόμενο δημότες που είναι κάτοχοι κάρτας στάθμευσης μόνιμου κατοίκου, να σταθμεύουν τα οχήματα τους σε θέσεις με λευκή διαγράμμιση.

Η Δημοτική Αστυνομία Καβάλας θεωρεί σκόπιμο να υπενθυμίσει στους ιδιοκτήτες οχημάτων τα εξής: Οι κάτοχοι καρτών μονίμου κατοίκου δικαιούνται δωρεών στάθμευση μόνο στις θέσεις με μπλε διαγράμμιση. Στις θέσεις με λευκή διαγράμμιση η στάθμευση είναι για όλους επί πληρωμή, με τη χρήση των ειδικών καρτών που πωλούνται σε διάφορα σημεία της πόλης. Ως εκ τούτου, σε περίπτωση που μόνιμοι κάτοικοι σταθμεύουν τα οχήματα τους σε σημεία ελεγχόμενης στάθμευσης με λευκή διαγράμμιση, χωρίς την καταβολή του προβλεπόμενου τέλους, θα βεβαιώνονται κανονικά παραβάσεις».