Καβάλα, κάν’ το όπως ο Ίασμος: «Επετειακές» εκδηλώσεις για την πεσμένη γέφυρα

«Γεφύρια 2019»: Μια έξυπνη και πρωτότυπη διαμαρτυρία με πολλούς αποδέκτες η οποία δίνει... ιδέες και για άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις

Την… επέτειο της πτώσης της γέφυρας του ποταμού Κομψάτου αποφάσισαν να γιορτάζουν οι κάτοικοι του Ίασμου Ροδόπης, διαμαρτυρόμενοι για τη στασιμότητα που παρατηρείται εδώ και 2 χρόνια μετά την πτώση της, στις 10 Σεπτεμβρίου του 2017.

Η Γέφυρα αν και καινούρια σχετικά είχε καταρρεύσει και έκτοτε ο δήμος Ιάσμου έμεινε κομμένος στη μέση και οι κάτοικοι υπόκεινται τεράστια ταλαιπωρία για την επικοινωνία των οικισμών και τη σύνδεσή τους με την Κομοτηνή.

Έτσι λοιπόν οι κάτοικοι αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν με έναν -αν μη τι άλλο- πρωτότυπο τρόπο: Με τον εύστοχο τίτλο «Γεφύρια 2019» πραγματοποιούν μια γιορτή-ειρωνεία, προκειμένου να υπενθυμίσουν τις ευθύνες για την πτώση της γέφυρας και κυρίως την απραξία των τελευταίων 2 ετών όσον αφορά την ανακατασκευή της.

Πρόκειται για «εορταστικές» εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν για πρώτη φορά την ερχόμενη Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στις 10:00 στην πεσμένη γέφυρα, με την ελπίδα να εισακουστεί το αίτημα των κατοίκων.

Όπως σημειώνει με αγανάκτηση ο εκ των συντελεστών της δράσης Γιώργος Λεχούδης, η πρωτοβουλία ελήφθη με αφορμή τη συμπλήρωση 2 ετών από την κατάρρευση της γέφυρας και αποσκοπεί στην άσκηση πίεσης προς τους τοπικούς άρχοντες για την ταχύτερη δυνατή αποκατάστασή της.

*Κεντρική φωτογραφία: xanthi2.gr