Μεγάλη διάκριση… ευφυΐας για το Δημοτικό Σχολείο Οφρυνίου στην 84η ΔΕΘ [φωτογραφίες]

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου του δήμου Παγγαίου απέσπασαν την 1η θέση σε ένα πρόγραμμα το οποίο αφορά στην τεχνητή νοημοσύνη και στην παρουσίαση ρομποτικών εφαρμογών για ΑμεΑ

Το Δημοτικό Σχολείο Οφρυνίου θριάμβευσε μέσα από τη φετινή συμμετοχή του στην 84η ΔΕΘ σε ένα πρόγραμμα παρουσίασης ρομποτικών εφαρμογών για ΑμεΑ, αποσπώντας την 1η θέση.

Στην εκδήλωση οι μαθητές από το Οφρύνιο βρέθηκαν στο stand του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας (NOESIS) και εφήρμοσαν στην πράξη το εξής ερώτημα: «Μπορούν παιδιά της ΣΤ’ τάξης Δημοτικού Σχολείου να ασχοληθούν με τεχνητή νοημοσύνη; Η απάντηση είναι ναι. Το project Chess Master είναι η πρόταση τους και έχει εφαρμογή στο σκάκι».

Ουσιαστικά τα παιδιά παρουσίασαν τη διαδικασία κατασκευής προγράμματος σε επίπεδο ομάδας, τη δυνατότητα προσθήκης «ευφυΐας» στον υπολογιστή ώστε να παίζει σκάκι με αξιώσεις, καθώς και τα συμπεράσματά τους για τις βασικές αρχές τεχνητής νοημοσύνης. Τέλος, μέσω της διάδρασης «προκάλεσαν» το κοινό και τους επισκέπτες μέσα από το Project».

Ο δήμος Παγγαίου συγχαίρει τους μικρούς μαθητές, τους δασκάλους και τους γονείς, ενώ αξίζει να τονιστεί ότι μέσα από τη συλλογική προσπάθεια διαφαίνεται ότι ακολουθούν γενιές παιδιών που με την κατάλληλη υποστήριξη και καθοδήγηση μπορούν να πετύχουν σπουδαίες διακρίσεις.