Καβάλα: Το… ρεύμα του Σταυρού της Αγίας Παρασκευής και η απάντηση του εφημέριου

Ο πατέρας Σάββας απαντάει στα... διαδικτυακά ερωτήματα για το αν ο φωτισμένος μεγάλος Σταυρός του ναού «πληρώνεται» με έξοδα του δήμου Καβάλας ή του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής

Τον προβληματισμό του για τον φωτεινό Σταυρό ο οποίος είναι τοποθετημένος πάνω από τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στην πόλη της Καβάλας κατέθεσε ένας πολίτης, ο οποίος -πέρα από το πεδίο της αισθητικής- διερωτήθηκε και για κάτι άλλο: αν ο Σταυρός φωτίζεται με έξοδα του δήμου Καβάλας ή της Εκκλησίας.




Η απάντηση ήρθε από τον εφημέριο του Ιερού Ναού πατέρα Σάββα, ο οποίος με ανακοίνωσή του παραδέχτηκε ότι υπήρξε αίτημα προς τον αρμόδιο φορέα με θετική προφορική απάντηση, όμως ξεκαθάρισε ότι «πλέον, ο Σταυρός φωτίζεται και ταυτόχρονα φωτίζει, με έξοδα του Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής», ευχαριστώντας, παράλληλα όλους όσοι ασχολήθηκαν με το «μεγάλο κατά τη γνώμη τους και επικίνδυνο θέμα που αντιμετωπίζει η πόλη μας… με τον φωτισμό του Σταυρού»

Η «οφειλόμενη απάντηση» του εφημέριου

Με αισθήματα λύπης, προβαίνουμε στην παρούσα δημόσια δήλωση-ανακοίνωση, για την προάσπιση της αλήθειας. Τις τελευταίες ημέρες, δημιουργήθηκε τεχνηέντως θόρυβος στα κοινωνικά δίκτυα σχετικά με τον φωτισμό του ευμεγέθους Σταυρού που εδώ και 2 χρόνια έχει τοποθετηθεί επάνω από τον ναό της Αγίας Παρασκευής.

Κατηγορηθήκαμε δημόσια, χωρίς να ζητηθεί η θέση μας επί του θέματος, πως υποκλέπτουμε ρεύμα για τον φωτισμό του Σταυρού. Η αλήθεια είναι ότι υπήρχε έγγραφο αίτημά μας, κατατεθειμένο με αριθμό πρωτοκόλλου στον αρμόδιο φορέα, στο οποίο δεν υπήρχε έγγραφη αλλά προφορική θετική απάντηση από πλευράς του.

Στα 2 χρόνια που φωτίζεται ο Σταυρός, ουδέποτε υπήρξε κάποια διαμαρτυρία! Τελευταία, κάποιοι που ίσως αγαπάνε τον τόπο μας περισσότερο από εμάς ασχολήθηκαν ιδιαίτερα με το μεγάλο κατά τη γνώμη τους και επικίνδυνο θέμα που αντιμετωπίζει η πόλη μας… με τον φωτισμό του Σταυρού.

Για να τους λυτρώσουμε λοιπόν από οποιεσδήποτε σκέψεις, ενημερώνουμε ότι πλέον, ο Σταυρός φωτίζεται και ταυτόχρονα φωτίζει, με έξοδα του Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους ασχολήθηκαν όψιμα με το θέμα αυτό και μας τίμησαν με την προσοχή τους.