ΕΥΚ Καβάλας – ΠΑΜΕ Καβάλας: Ο «πόλεμος» των ανακοινώσεων συνεχίζεται

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο απαντάει αυτή τη φορά στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ κατηγορώντας την για… εργατοπατερισμό και πρακτικές μαφίας

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται ο «πόλεμος» των ανακοινώσεων – κατηγοριών ανάμεσα στο ΕΥΚ Καβάλας και το ΠΑΜΕ Καβάλας, με αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών και των όσων έγιναν (ή δεν… έγιναν) στην συνεδρίαση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Καβάλας.

Αυτή τη φορά στη «μάχη» μπήκε και η ΓΣΕΕ, η οποία με ανακοίνωση της στάθηκε στο πλευρό του ΕΥΚ Καβάλας καταδικάζοντας τα γεγονότα που προκάλεσαν ένταση και πολύ κουβέντα στο διοικητικό συμβούλιο του οργάνου της Καβάλας. Σ’ αυτή την ανακοίνωση έρχεται να απαντήσει με δική του ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Καβάλας, που όπως και τις προηγούμενες φορές αρνείται τις κατηγορίες που του προσάπτουν, μιλώντας για θεατρινισμούς και ψέματα.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του ΠΑΜΕ Καβάλας

«Για τα ψέματα και τις συκοφαντίες της ΓΣΕΕ»

«Η συνδικαλιστική μαφία ξαναχτυπά! Μετά τις θεατρικές παραστάσεις του Προέδρου και της Γραμματέως του ΕΥΚ Ν. Καβάλας στα τοπικά ΜΜΕ τη σκυτάλη πήρανε οι προφέσορες του εργατοπατερισμού στη ΓΣΕΕ. Οι τύποι χρησιμοποιούν στην κυριολεξία πρακτικές μαφίας. Θέλουν να μην υπάρχει και η παραμικρή αντίσταση στον κατήφορο που έχουν επιλέξει να οδηγήσουν το συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους. Όποιος αντιστέκεται και τους αντιπαλεύει, ξεσκεπάζει τις πράξεις τους και τις πομπές τους συκοφαντείται,  στοχοποιείται και προσωπικά. Δε θα τους περάσει, δεν υποκύπτουμε.

Αρνούμαστε κατηγορηματικά τα όσα μας καταλογίζουν. Καμία επίθεση δεν υπήρξε αν και προκληθήκαμε πολλάκις. Αφού δε τους έκατσε το σκηνικό πρόκλησης για να έχουν να μιλάνε για τραμπουκισμούς του ΠΑΜΕ και όλα τα υπόλοιπα φαιδρά κατέφυγαν στα ψέματα και τη συκοφαντία. Αλήθεια αν είχαν γίνει τα πράγματα έτσι όπως τα λένε, σήμερα τα βίντεο θα έπαιζαν σε όλη την Ελλάδα, δεν υπάρχει όμως τίποτα, παρά μόνο θεατρινισμοί και ψέματα.

Προσπαθούν να κρύψουν τις πομπές τους αλλά δε θα το καταφέρουν. Έχουν λυσσάξει γιατί τους αποκαλύπτουμε παντού, σε ότι βρωμιά και νοθεία είναι μπλεγμένοι. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του ίδιου του προέδρου του ΕΥΚ Καβάλας που ψήφισε από δύο σωματεία για αντιπροσώπους στο Εργατικό Κέντρο.

Να απαντήσει και η πλειοψηφία στη ΓΣΕΕ που τους υποθάλπει και καθοδηγεί τι λέει για τα θέματα που έφερε στο ΔΣ η πλειοψηφία του ΕΥΚ Καβάλας καικαταπατούν τα καταστατικά των σωματείων και του ίδιου του ΕΥΚ και έχουμε καταγγείλει με προηγούμενη ανακοίνωσή μας. Τις υιοθετεί;

Ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας που έφεραν στο ΔΣ του εργατικού κέντρου Καβάλας ανάμεσα σε άλλα φοβερά προβλέπει ότι οι συνεδριάσεις του ΔΣ είναι κλειστές, απαγορεύει την παρακολούθησή τους, την παρέμβαση οποιουδήποτε εκπρόσωπου σωματείου που τον αφορούν άμεσα οι αποφάσεις του.  Ο χώρος του ΕΚ μπορεί να χρησιμοποιείται από τα σωματεία 1 φορά το χρόνο για τις τακτικές ΓΣ και αυτό με τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου και κατόπιν αδείας του! Σε όλες τις ΓΣ σωματείων θα πρέπει να παρευρίσκεται μέλος του προεδρείου του ΕΚ! Αποβάλει από το ΔΣ το μέλος του που παρευρίσκεται σε ΓΣ, εκλογές σωματείων χωρίς την άδεια του Προέδρου! Τύφλα να έχει ο Βρούτσης. Οι τύποι το έχουν τερματίσει!

Με την τακτική τους θέλουν για μια ακόμα φορά να υπονομεύσουν την απεργία και στις 2 Οκτώβρη. Αντί να ενημερώνουν τους εργαζόμενους για τα όσα προβλέπει το πολυνομοσχέδιο και τα υπόλοιπα αντιλαϊκά μέτρα, να συμβάλλουν στην επιτυχία της απεργίας αυτοί ασχολούνται με θεατρινισμούς, ψέματα και πως θα επιτεθούν στο ΠΑΜΕ. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως το σωματείο που μέσα στο Σ/Κ καθοδηγούσε και με φυσική παρουσία στην Καβάλα, ο γνωστός εργοδότης – συνδικαλιστής Καραγεωργόπουλος δεν πήρε απόφαση για απεργία παρά τις προσπάθειες των ταξικών δυνάμεων.

Ότι και να κάνουν είναι απαξιωμένοι στα μάτια των εργαζομένων. Όσα ψέματα και να πουν δεν πρόκειται να μας σταματήσουν. Όσα εμπόδια και να βάλουν εμείς θα συνεχίσουμε να αποκαλύπτουμε τον επικίνδυνο ρόλο τους. Δεν αφορά μια κόντρα παρατάξεων, αφορά την λειτουργία, τη δράση το προσανατολισμό του εργατικού κινήματος, την απαλλαγή του από κράτος και εργοδοσία, τη μαζικοποίησή του ώστε να είναι αποτελεσματικό, να έχει κατακτήσεις.

Τώρα να βγουν συμπεράσματα από κάθε τίμιο συνδικαλιστή, κάθε εργαζόμενο. Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους, μπορεί να μη συμφωνούμε σε όλα αλλά πρέπει τώρα γρήγορα να γίνει το βήμα, να συμπορευτούμε. Η παρέμβαση της κυβέρνησης στα Συνδικάτα είναι προκλητική και πρωτοφανής στα χρονικά του συνδικαλιστικού κινήματος και η συνδικαλιστική μαφία την σιγοντάρει με κάθε τρόπο όπως έκανε και με την προηγούμενη κυβέρνηση. Πρέπει να το αντιπαλέψουμε».