Παγγαίο όρος: Εικόνες διάλυσης στις εγκαταστάσεις-φάντασμα στην κορυφή του βουνού [φωτογραφίες]

Λεηλασίες, καταστροφές, σκουπίδια και εκτεθειμένα κρατικά έγγραφα συνθέτουν την εικόνα των εγκαταστάσεων των κεραιών στην κορυφή ενός βουνού-σύμβολο για την ευρύτερη περιοχή

Στον… αντίποδα του Υψάριου στη Θάσο, όπου επιχειρείται η εγκατάσταση κεραιών από την ΥΠΑ, υπάρχει ένα βουνό-σύμβολο για την ευρύτερη περιοχή, όπου «φιλοξενούνται» εγκαταστάσεις-φάντασμα, εκεί από όπου κάποτε «στέλνονταν» εικόνες σε όλους τους τηλεοπτικούς δέκτες.

Ο λόγος για την κορυφή του Παγγαίου, όπου οι εγκαταστάσεις των κεραιών έχουν εγκαταλειφθεί ελέω της ψηφιακής τεχνολογίας και της DIGEA και έχουν μετατραπεί σε σκουπιδότοπο.






Λεηλατημένα κτίρια και εγκαταστάσεις, πλιάτσικο σε ό,τι μπορεί να μετακινηθεί και αποτελεί περιουσία του Ελληνικού κράτους, καταστροφές, σκουπίδια και κρατικά έγγραφα σε κοινή θέα συνθέτουν την εικόνα στην κορυφή του Παγγαίου όρους.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι αυτή η εικόνα παρουσιάζεται τα τελευταία χρόνια, καθώς οι εγκαταστάσεις έχουν εγκαταλειφθεί εδώ και χρόνια, όμως τουλάχιστον αρχή, υπήρχε μια υποτυπώδης φύλαξη.

Οι παρακάτω φωτογραφίες «μιλάνε» από μόνες τους