Καβάλα: Δύο απεργιακές συγκεντρώσεις με περίπου 100 και… 1 άτομο αντίστοιχα! [φωτογραφία]

Απογοητευτική η εικόνα των απεργιακών συγκεντρώσεων-Ο πρόεδρος του ΕΥΚ και οι... δημοσιογράφοι στη συγκέντρωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, αξιοπρεπής η εικόνα στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Μόνο ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καβάλας Κώστας Ποδάρας υποδέχτηκε στο κεφαλόσκαλου του ΕΥ Καβάλας τους δημοσιογράφους οι οποίοι κάλυπταν δημοσιογραφικά την απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου 2019, καθώς κανένα άλλο μέλος του ΕΥΚ δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση.

Ο κ. Ποδάρας στις δηλώσεις του τόνισε ότι «θελήσαμε να διαδηλώσουμε κατά του αντιαναπτυξιακού νομοσχεδίου, διότι προσβάλλει κατάφωρα πολλά εργασιακά δικαιώματα, αλλά και συνδικαλιστικά. Με τον τρόπο μας και εμείς προσπαθούμε να συμβάλλουμε ώστε να καλυτερέψουν οι όροι αυτού του νομοσχεδίου το οποίο σε 9 σημεία του καταρρακώνει όλα τα εργασιακά δικαιώματα που κατακτήθηκαν πολλά χρόνια πριν.

Η συμμετοχή δεν ήταν η αναμενόμενη, όμως το έχουμε πει επανειλημμένως ότι πολλοί εργαζόμενοι δεν έρχονται υπό των φόβο των εργοδοτών και από την άλλη αυτή η οικονομική κρίση που υπάρχει ακόμα, τους οδηγεί στο να μη χάσουν ούτε ένα μεροκάματο. Ένας άλλος λόγος είναι ότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα και ο συνδικαλισμός δεν είναι κοντά στον εργαζόμενο.

Πρέπει να υπάρξει μια στρατηγική, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να μπορέσουν να εμπιστευτούν και πάλι τους συνδικαλιστές».




Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ με αιχμές κατά του ΕΥΚ

Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ Καβάλας στην πλατεία Ελευθερίας, σε αντίθεση με αυτήν του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, βρέθηκαν περίπου 100 μέλη του. Το μέλος του ΠΑΜΕ Γιάννης Γιαγκίδης σε δηλώσεις του είπε: «Θα συνεχίσουμε να αντιπαλεύουμε για να μην περάσει το πολυνομοσχέδιο που βάζει στον γύψο τα εργασιακά μας σωματεία και να μην περάσουν όλοι οι νόμοι που είναι κατά των συλλογικών συμβάσεων.

Παρά την προσπάθεια που κάνει και η κυβέρνηση, διατυμπανίζοντας τα τάχα φιλολαϊκά μέτρα της, αλλά και τους θεατρινισμούς των φιλοκυβερνητικών συνδικαλιστών της πόλης μας, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε, θα συνεχίσουμε να καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συστρατευτούν μαζί μας απέναντι στην κυβέρνηση, στην εργοδοσία και στα τσιράκια τους στο συνδικαλιστικό κίνημα».