Καβάλα: «Συναγερμός» σε ΚΤΕΛ και Πυροσβεστική από ένα… αποτσίγαρο [φωτογραφίες]

Ένα αναμμένο τσιγάρο το οποίο έριξε κάποιος σε φρεάτιο κατέληξε στην αποθήκη του υπεραστικού ΚΤΕΛ, με την έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας να αποσοβεί τα χειρότερα

Οι σειρήνες του οχήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας ανησύχησαν τον κόσμο ο οποίος βρίσκονταν στο υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας το πρωί της Πέμπτης 3 Οκτωβρίου 2019. Ο λόγος που κλήθηκε η Πυροσβεστική ήταν η ήχηση του συναγερμού πυρασφάλειας των ΚΤΕΛ όταν εντοπίστηκε καπνός στο υπόγειο.

Αιτία ήταν η κακή συνήθεια που έχει πολύς κόσμος να πετάει τα αποτσίγαρά του όπου βρει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση κάποιος που περίμενε το λεωφορείο στο υπεραστικό ΚΤΕΛ πέταξε το αποτσίγαρό του στο πεζοδρόμιο, το οποίο κύλησε μέσα σε φρεάτιο αποχέτευσης -του οποίου το καπάκι ήταν σπασμένο- με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί ο συναγερμός πυρασφάλειας.

Όταν έφτασε το πυροσβεστικό όχημα, οι πυροσβέστες έριξαν αφρό μέσα στο φρεάτιο, ώστε να σβήσει η μικρή εστία φωτιάς, καθώς το αποτσίγαρο έπεσε πάνω σε χάρτινα κιβώτια τα οποία υπήρχαν στην αποθήκη του ΚΤΕΛ, ενώ υπήρξε μικρή καθυστέρηση στα δρομολόγια των λεωφορείων μέχρι να τελειώσει η επιχείρηση των πυροσβεστών.