Βανδαλισμοί και κλοπές στα Νεκροταφεία της Καβάλας [φωτογραφίες]

Άγνωστοι αφαιρούν ό,τι... μετακινείται από τους τάφους, ενώ τα υπόλοιπα τα πετάνε-Το φαινόμενο δεν είναι καινούριο, με τους πολίτες να αναγκάζονται να αντικαθιστούν σχεδόν κάθε... μήνα αντικείμενα των τάφων-Ανάλογη εικόνα και στον Άγιο Χριστόφορο

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, ωστόσο το τελευταίο διάστημα το φαινόμενο έχει ενταθεί. Ο λόγος για τις κλοπές στα Δημοτικά Κοιμητήρια της πόλης της Καβάλας, στα οποία άγνωστοι αφαιρούν ό,τι μπορούν να μετακινήσουν από τους τάφους, ενώ προκαλούν φθορές σε ό,τι τους είναι άχρηστο ή δεν μπορούν να μετακινήσουν.

Οι πολίτες οι οποίοι επισκέπτονται τους τάφους των οικείων τους διαπιστώνουν ανά τακτά διαστήματα ότι κάτι λείπει: καντήλια, ανθοδοχεία, κεριά, μπουκάλια με λάδι, ακόμα και σταυροί λείπουν από τους τάφους, ενώ πολλές είναι και οι φθορές είτε σε μαρμάρινες κατασκευές είτε στα ντουλαπάκια των τάφων.




Μάλιστα, αναγκάζονται να αντικαταστήσουν τα αντικείμενα τα οποία έχουν κλαπεί σχεδόν… κάθε μήνα, ενώ κάποιοι δεν μπαίνουν καν στον κόπο, αφού… ξέρουν ότι το φαινόμενο θα επαναληφθεί.

Ανάλογη είναι η εικόνα και στα κοιμητήρια του Αγίου Χριστοφόρου στον δήμο Παγγαίου, όπου και εκεί παρατηρούνται κλοπές και καταστροφές στους τάφους και μάλιστα με μεγάλη συχνότητα.