Επιμένει η Κυβέρνηση: Το Ασημακοπούλου θα αδειάσει για να εφαρμοστεί το Σχέδιο Περιγιαλίου

Δέσμευση για αύξηση των μέτρων ασφαλείας και ενίσχυση του ηλεκτροφωτισμού στην περιοχή του Περιγιαλίου-Κανένα ξενοδοχείο στην Καβάλα δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών

Τελικά 350-380 πρόσφυγες και μετανάστες θα φτάσουν στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου στην Καβάλα, σύμφωνα με τα όσα είπε στο δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του Center ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης μετά από επαφές που είχε στην Αθήνα, όπου συναντήθηκε με τον ειδικό γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ενώ μίλησε τηλεφωνικά και με τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοίδη όπου έλαβε διαβεβαίωση για τήρηση της αρχικής συμφωνίας η οποία προέβλεπε την άφιξη 350 ατόμων. Επιπλέον, ο κ. Χρυσοχοΐδης δεσμεύτηκε ότι το στρατόπεδο Ασημακοπούλου θα αδειάσει μέχρι το 2020, αλλά έως τότε θα υπάρξει αύξηση των μέτρων ασφαλείας στην περιοχή του Περιγιαλίου.

«Μου υποσχέθηκαν ότι μέχρι το 2020 θα έχει μειωθεί ο αριθμός των προσφύγων»

Αρχικά, ο δήμαρχος Καβάλας τόνισε: «Το θέμα του προσφυγικού θα μας επηρεάσει όπως επηρεάζει όλη την Ελλάδα. Ήδη όπως βλέπετε 20.000 θα έρθουν στην Ηπειρωτική Ελλάδα, οι οποίοι θα σκορπιστούν σε 10 Περιφέρειες και όπως επίσης θα ενοικιαστούν και ξενοδοχεία. Ήδη έχουν ερωτηθεί ποια ξενοδοχεία θέλουν να δηλώσουν ότι μπορούν να δεχθούν πρόσφυγες. Άρα λοιπόν καταλαβαίνετε ότι είναι κάτι το οποίο δεν μπορούμε να το αποφύγουμε. Θα πάρουμε το μερίδιο που μας αναλογεί, όπως σε όλη την Ελλάδα. Είναι ένα εθνικό θέμα, όποιος αγαπάει την πατρίδα του πρέπει να συμμετέχει σε αυτήν τη διαδικασία. Από κει και πέρα όμως αυτό που ζήτησα και από τον κ. Χρυσοχοΐδη και από τον ειδικό γραμματεία που συναντηθήκαμε, είναι η ασφάλεια, η ασφάλεια των περιοίκων. Καταρχήν μου υποσχέθηκαν ότι θα είναι γύρω στους 350 με 380 αυτοί οι οποίοι θα έρθουν, αυτό θα είναι το τελικό νούμερο. Η υπόσχεση η οποία έχω είναι ότι ο αριθμός αυτός θα μειωθεί μέχρι το 2020, διότι τους έθεσα ως όρο ότι κάποια στιγμή πρέπει να εφαρμοστεί το Σχέδιο Περιγιαλίου. Μάλιστα μου είπαν ότι θα φύγουν όλοι, αλλά εγώ δεν πιστεύω ότι θα φύγουν όλοι».

Αύξηση μέτρων ασφαλείας και ηλεκτροφωτισμός

Παράλληλα ο κ. Μουριάδης δεσμεύτηκε για την ενίσχυση του ηλεκτροφωτισμού στην ευρύτερη περιοχή, ώστε οι πολίτες να μη νιώθουν φόβο. «Επίσης θα αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας για τους κατοίκους που υπάρχουν γύρω από το στρατόπεδο, ενώ έχω πει ήδη στην υπηρεσία ηλεκτροφωτισμού να αυξήσουμε τον φωτισμό που θα υπάρχει μέσα στις εργατικές κατοικίες, να μην υπάρχει δηλαδή αυτό το σκοτάδι εκεί και θα δούμε και για άλλα μέτρα που ο δήμος μπορεί να πάρει σε συνεργασία με την Αστυνομία», ανέφερε ο κ. Μουριάδης.

Σε ξενοδοχεία στη Δράμα οι πρόσφυγες

Ο κ. Μουριάδης έκανε αναφορά και στην πρόσκληση για εύρεση ξενοδοχείων τα οποία θα φιλοξενήσουν πρόσφυγες και μετανάστες, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει μόνο ένα ξενοδοχείο στην περιοχή της Δράμας. «Για τη Δράμα ήδη υπάρχει συμφωνία και θα πάνε σε κάποια ξενοδοχεία, έχουνε βγάλει ανοιχτή ανακοίνωση για όποια ξενοδοχεία στον ελλαδικό χώρο θέλουν να συνεργαστούν, ούτως ώστε να φιλοξενήσουν πρόσφυγες», σημείωσε ο δήμαρχος Καβάλας.