Δήμος Νέστου: Μια γιορτή-ωδή στα τοπικά προϊόντα της περιοχής [φωτογραφίες]

Πάνω από 2.000 επισκέπτες τίμησαν για 21η χρονιά τη Γιορτή Κτηνοτροφίας στον Πλαταμώνα η οποία διοργανώθηκε από τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο με την αρωγή του Δήμου Νέστου και της ΠΕ Καβάλας

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019 για 21η χρονιά η γιορτή Κτηνοτροφίας στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Πλαταμώνα Καβάλας στον δήμο Νέστου.

Η γιορτή στέφθηκε και φέτος με επιτυχία, καθώς με σύμμαχο τον καλό καιρό βρέθηκαν στον ορεινό όγκο του Νομού Καβάλας και στο φιλόξενο χωριό περισσότεροι από 2.000 επισκέπτες, οι οποίοι γεύτηκαν την καλοβρασμένη γίδα -η ποσότητα της οποίας ξεπέρασε τα 500 κιλά– τα σουβλάκια, τα κεμπάπ και τα υπόλοιπα προϊόντα που παράγονται στα ορεινά χωριά του Νομού Καβάλας.

Οι μικροί επισκέπτες είχαν τη χαρά να δημιουργήσουν όμορφες ζωγραφιές στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο και να δώσουν μια ξεχωριστή πινελιά στην εκδήλωση.

Ιδιαίτερη ήταν και η παρουσία του χορευτικού τμήματος του Συλλόγου των Θεσσαλών/ Νομού Καβάλας με τον πρόεδρο τους Πέτρο Τσιάρα που χόρεψαν με ζωντάνια και κέφι εισπράττοντας δικαίως τα θερμά χειροκροτήματα των παρευρισκομένων. Το ποντιακό και το υπόλοιπο πρόγραμμα κάλυψαν επιτυχώς οι αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες του είδους Γιώργος Παπαγιαννίδης -Πανα. Κοργιανίδης- Σουλεϊμάν Γιάν. Παπαγιαννίδης-Λευτ. Κοργιανόγλου, ενώ τοπικά προϊόντα πωλούνταν από παραγωγούς σε πάγκους παραπλεύρως του χώρου της εκδήλωσης.

Το «παρών» έδωσαν στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης, ο δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης, οι βουλευτές της ΝΔ Γιάννης Πασχαλίδης και Μακάριος Λαζαρίδης, ο αντιδήμαρχος Ορεινού Γιάννης Τερζόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νέστου Γιώργος Ζυγούλας, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Πλαταμώνα κ. Βελισσαρίδης, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Χιώτης-Βλάχος-Μερμελέγκης-Κουμπίδης, καθώς και οι κ.κ. Μακίδης-Γατούλα-Γκριτζελάκης-Κογκαλίδης-Μαρκόπουλος-Γρανάς- Τουπεκτσής-Καλανταρίδης-Πουρσαϊτίδης.

Το γλέντι στον πανέμορφο Πλαταμώνα που «ντύθηκε» με τα φθινοπωρινά χρώματα της φύσης κράτησε μέχρι αργά το μεσημέρι, με το ΔΣ του Συλλόγου, τα μέλη και τους εθελοντές να ανανεώνουν το ραντεβού με υγεία και χαρά για την ερχόμενη πρώτη Κυριακή του Οκτώβρη του 2020.

*Το κείμενο και οι φωτογραφίες είναι του Μπάμπη Παναγιωτίδη στη μνήμη της μητέρας του με καταγωγή από τον Πλαταμώνα Καβάλας Σοφίας Τσεντεμεΐδου-Παναγιωτίδου