Το πρόγραμμα του Εορτασμού της ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα στην Καβάλα

Διαβάστε τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στην πόλη της Καβάλας

Γενικό σημαιοστολισμό των δημόσιων κτιρίων, ομιλίες στο αμφιθέατρο της ΠΕ Καβάλας και στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επίσημη δοξολογία στον καθεδρικό ΙΝ του Αποστόλου Παύλου, περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του εορτασμού της Ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα, θα πραγματοποιηθούν στην Καβάλα, από την Παρασκευή 11 έως την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών, Ν.Π.Ι.Δ. του Νομού, από την ανατολή μέχρι την δύση του ηλίου της 13ης Οκτωβρίου 2019.

Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών, Ν.Π.Ι.Δ. του Νομού, κατά τις βραδινές ώρες της 13ης Οκτωβρίου 2019.

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

Πραγματοποίηση ομιλιών στα Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού, για τον Μακεδονικό Αγώνα, με μέριμνα των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Διευθύνσεων των σχολείων.

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

19:30: Αμφιθέατρο ΠΕ Καβάλας «Γεώργιος Παυλίδης». Εκδήλωση αφιερωμένη στην Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα, (συνδιοργάνωση του Συλλόγου Δυτικομακεδόνων Ν. Καβάλας και της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας). Ομιλητής ο κ. Κωνσταντίνος Παπακοσμάς, πρώην Αντιπεριφερειάρχης ΑΜΘ, με θέμα: «ο Μακεδονικός Αγώνας, Προάγγελος της Ελευθερίας και της Ενσωμάτωσης της Μακεδονίας στον Εθνικό Κορμό. Η συμμετοχή των Καβαλιωτών». Την εκδήλωση πλαισιώνουν η χορωδία του Συλλόγου «Ρωμανός ο Μελωδός» και το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Δυτικομακεδόνων Ν. Καβάλας.

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

8:00:  Επίσημη Έπαρση της σημαίας στην Πλατεία Ελευθερίας.
9:50:  Απόδοση τιμών με μέριμνα της ΧΧΤΘΜ και της Φιλαρμονικής Δήμου Καβάλας.
10:15: Επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, κ.κ. Στεφάνου και ομιλία από την Αναστασία Κουντουρά, μέλος του Συλλόγου Δυτικομακεδόνων Ν. Καβάλας, με θέμα: «Μακεδονικός Αγώνας».
11:00: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο  Ηρώο της πόλης Καβάλας προς τιμή των αγωνιστών του Μακεδονικού Αγώνα, από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον Δήμαρχο Καβάλας και άλλους φορείς.
Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξως πεσόντων. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
18.30: Υποστολή σημαίας στην Πλατεία Ελευθερίας.

Τελετάρχης των εκδηλώσεων ορίζεται o Αλέξανδρος Αρμάγος υπάλληλος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της  Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και ο Ιωάννης Τατσίδης, υπάλληλος του Δήμου Καβάλας.