Δήμος Καβάλας: «Κομμένες» οι οπτικές ίνες χωρίς την άδεια του δήμου

Εξοργισμένος ο δήμαρχος Καβάλας εξαιτίας της ταλαιπωρίας των πολιτών-Ανακοίνωσε μέτρα και προϋποθέσεις για τον εργολάβο ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο των ζημιών στο δίκτυο εξαιτίας αστοχιών του συνεργείου

Η τελευταία ζημιά στο δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑ Καβάλας λόγω εργασιών για τις οπτικές ίνες και η οποία άφησε το κέντρο της πόλης για ώρες χωρίς νερό (διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ) εξόργισε και τον δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη, ο οποίος πήρε ξεκάθαρη θέση κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το απόγευμα της Πέμπτης 10 Οκτωβρίου 2019.

Ο κ. Μουριάδης τόνισε ότι είναι απαράδεκτο να ταλαιπωρούνται οι πολίτες και οι επαγγελματίες της πόλης και να προκαλούνται ζημιές στο δίκτυο της ΔΕΥΑΚ από αστοχίες του εργολάβου και μάλιστα επανειλημμένα. «Δεν είναι δυνατόν να γίνεται ζημιά στο δίκτυο και το συνεργείο να συνεχίζει τις εργασίες», σημείωσε ο δήμαρχος Καβάλας και τόνισε ότι από εδώ και στο εξής, ο εργολάβος ο οποίος ασχολείται με την τοποθέτηση των οπτικών ινών θα πρέπει να παίρνει άδεια από τον δήμο για την όποια εργασία.

Σε αντίθετη περίπτωση ο δήμος δύναται να διακόψει ή και να μην επιτρέψει τις εργασίες, αν γίνονται χωρίς να ενημερωθεί ο δήμος και δη χωρίς την παρουσία εξειδικευμένου στελέχους της ΔΕΥΑΚ.