Η Θάσος στο πλευρό του μικρού μαχητή της ζωής Παναγιώτη-Ραφαήλ

ΠΝΟΗ και Πολιτιστικός Σύλλογος Μαριών Θάσου «Η Γέννα» συμπαραστάτες του 18μηνου παιδιού που δίνει μάχη με τη νωτιαία μυική ατροφία τύπου 1-Φιλανθρωπική εκδήλωση στη Σκάλα Μαριών και ειδικοί κουμπαράδες σε όλο το νησί

Στα ευαίσθητα αντανακλαστικά των Ελλήνων βασίζονται, πλέον, οι γονείς του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ Γλωσσιώτη, του 18μηνου παιδιού που δίνει από τη γέννησή του μάχη με τη νωτιαία μυική ατροφία τύπου 1, προκειμένου να βρεθούν τα χρήματα για να μεταβεί σε νοσοκομείο των Ηνωμένων Πολιτειών και να παλέψει για το δικαίωμα σε μία καλύτερη ζωή.

Η έκκληση που απευθύνουν οι γονείς του για οικονομική στήριξη του μικρού μαχητή για τη θεραπεία του και εκτός Ελλάδας αποτελεί μονόδρομο έπειτα από την απόρριψη των δύο αιτήσεων που υπέβαλε η οικογένεια στο Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο (ΑΥΣ) του ΕΟΠΥΥ.

Ανάμεσα στο κύμα έμπρακτης συμπαράστασης το οποίο εκδηλώθηκε σε όλη την Ελλάδα συγκαταλέγεται και η Θάσος, με την πρώτη οργανωμένη και ομαδική προσπάθεια να εκδηλώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαριών Θάσου «Η Γέννα» και τον Σύλλογο για το Παιδί και την Οικογένεια «ΠΝΟΗ» με τη διοργάνωση μιας φιλανθρωπικής εκδήλωσης την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 στην πλατεία της Σκάλας Μαριών στις 13:00.




Τα μισά έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν στην ομάδα Life is Life, μια «οικογένεια» που γεννήθηκε μέσα στο Παιδοογκολογικό του ΑΧΕΠΑ από μια ομάδα μαμάδων των οποίων τα παιδιά έδιναν μάχη για τη ζωή κάνοντας χημειοθεραπείες, ενώ οι μαμάδες βίωναν λεπτό-λεπτό την αγωνία να βρεθούν δότες μυελό των οστών (διαβάστε εδώ περισσότερα για την ομάδα). Τα άλλα μισά έσοδα θα δοθούν στην οικογένεια του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ, των οποίο -ούτως ή άλλως- στηρίζει η Life is Life.

Εκτός όμως από τη συμμετοχή στην εκδήλωση, όσοι θέλουν να βοηθήσουν τον μικρό Παναγιώτη-Ραφαήλ μπορούν να το κάνουν και σε άλλα σημεία του νησιού, στους ειδικούς κουμπαράδες που έχουν στηθεί γι’ αυτόν τον σκοπό.

Πού θα βρείτε τους κουμπαράδες για τον μικρό Παναγιώτη-Ραφαήλ

Σκάλα Μαριές

  • Φαρμακείο Παντζαγιά Αικατερίνη
  • Αρτοποιείο «Ο Φούρνος του Ιωάννου»

Λιμενάρια

  • Ιατρική Φροντίδα Θάσου στα Λιμενάρια (Παναγιώτης Ραφτόπουλος)
  • Αρτοποιείο Σφινογένη Δημήτρη
  • Πρακτορείο ΟΠΑΠ Ψαρογιάννη Χρήστου

Ραχώνι

Super Market Λατσούρης

Λιμένας

  • Καφέ Μπαρ 360′
  • Super Market Κουτσογιάννη Βασιλικής
  • ΚΤΕΛ