Βόλος: Ένα συγκλονιστικό δίδαγμα ανθρωπιάς βγαλμένο από ταινία με αφετηρία την Καβάλα

Δύο υπερήλικες που πέθαναν και δεν ενδιαφέρθηκε κανείς για την κηδεία τους και η πρωτοβουλία δύο ανθρώπων από την Καβάλα να παραδώσουν μαθήματα ανθρωπιάς-Ο απίστευτος λόγος που τους οδήγησε σ' αυτήν την πράξη

Δεν είναι σενάριο δραματικής ταινίας, αλλά μια συγκλονιστική ιστορία με «πρωταγωνιστές» δύο πρόσωπα που δεν βρίσκονται στη ζωή και ένα ζευγάρι από την Καβάλα που «έβαλε τα γυαλιά» στην κοινωνία του Βόλου

Πριν από λίγο καιρό είχε καταγραφεί το δράμα δυο υπερήλικων, που βρέθηκαν σπίτι τους στο κέντρο της πόλης του Βόλου εγκαταλελειμμένοι και υποσιτισμένοι με τη γυναίκα να φεύγει από τη ζωή στο τέλος Αυγούστου του 2019 και να την ακολουθεί ο αδελφός της με 10 ημέρες διαφορά. Κανένας δεν ενδιαφέρθηκε για την κηδεία τους και έμειναν στο ψυγείο του Νοσοκομείου Βόλου και στη συνέχεια στον ψυκτικό θάλαμο του Κοιμητηρίου.

Μετά από διερεύνηση της Κοινωνικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν συγγενείς α’ και β’ βαθμού. Μάλιστα, για τη θανούσα, είχε παραγγελθεί νεκροψία-νεκροτομή, η οποία εκκρεμούσε, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκαν συγγενείς γ’ βαθμού, οι οποίοι μιας και δεν είχαν νόμιμο δικαίωμα στην περιουσία που άφησαν πίσω τους τα αδέλφια και έτσι δεν ενδιαφέρθηκαν και για τη φροντίδα της τελετής της κηδείας.




Η Διεύθυνση Κοιμητηρίων του δήμου Βόλου έχει προβλέψει νόμιμη διαδικασία για τέτοιες περιπτώσεις και αναλαμβάνει το κόστος της κηδείας, αφού όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα σε ανθρώπινες συνθήκες ταφής. Δεν πρόλαβε όμως να προχωρήσει στη διαδικασία. Το θέμα των δύο αδελφών που είχαν μείνει στα «αζήτητα», γνωστοποιήθηκε σε όλη την Ελλάδα.

Οι πρώτοι άνθρωποι που ενδιαφέρθηκαν ήταν ένα ζευγάρι από την Καβάλα, το οποίο ήρθε σε επικοινωνία με τη Διεύθυνση Κοιμητηρίων, δηλώνοντας ότι αναλαμβάνει τα έξοδα των δύο τελετών, καθώς και όλα τα διαδικαστικά.

Το ζευγάρι -το οποίο θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του- δεν είχε καμία σχέση με τους θανόντες, ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφων του Βόλου για τον λόγο τον οποίο προχώρησαν σ’ αυτήν την κίνηση, η γυναίκα από την Καβάλα απάντησε ότι «…κάποια δύσκολη στιγμή της ζωής μου, εμφανίστηκε η θανούσα σαν άγγελος… και με βοήθησε»…

Όποια και αν ήταν η αφορμή, πάντως, που τους οδήγησε σ’ αυτήν την πρωτοβουλία, αποτελεί μια πράξη-δίδαγμα ανθρωπιάς, από αυτές που σπάνια συναντάει κάποιος στη σημερινή εποχή.

*Πηγή: e-thessalia.gr